Egységben a sokféleség.

Műszaki

Elveszett a távkapcsoló? Semmi gond, Itt az univerzális távirányító!

Elveszett a távkapcsoló? Semmi gond, Itt az univerzális távirányító!

Hány távirányító kap helyet az Ön otthonában? A legtöbb háztartásban legalább négy-ötfélével találkozni, hiszen ott a televízió, a dvd-lejátszó, a set-top box, a házimozirendszer, és a hifi- hogy csak néhányat említsünk. Nem csoda hát, hogy gyakran előfordul, egyik-másik eltűnik, és olyankor búcsút mondhatunk a kényelemnek. Bár apróságnak tűnhet, hogy minden egyes ki-, és bekapcsolás alkalmával fel kell kelnünk, ha mégis előfordul, azt nagyon rosszul éljük meg. A HDplanet távirányító készülékei elég jó árban vannak és minden márkát lefednek, így mindenki megtalálhatja a kínálatban az igényeinek és pénztárcájának megfelelő darabot.

Mindannyian jól ismerjük azt a helyzetet, amikor egymás hegyén-hátán sorakoznak a távirányítók a nappali asztalán, a kanapén, vagy tűnnek el sorra az ágyban. Alapvetően megkülönböztetjük egymástól a hagyományos, kifejezetten egy berendezés irányítására szolgáló távirányítókat, valamint az úgynevezett univerzális típusokat. Ez utóbbiak segítségével egyszerre több készüléket is irányíthatunk, tehát nem csak a távirányítók száma csökkenthető, de a kényelmi szempontok még inkább érvényre jutnak.

A hagyományos távirányítók egyedi kódolást használnak, tehát nyilvánvaló, hogy segítségükkel csak azt a berendezést használhatjuk, amely felismeri ezt a kódot. Az univerzális távirányítók kialakításuknál és tudásuknál fogva lehetővé teszik, hogy mi magunk kódolhassuk azt, egyszerre több készülékre optimalizálva a működést. Az eszközök használata között egy gombnyomással válthatunk, és máris átvált a távirányító a készülék kódrendszerére. Megtanulni egyáltalán nem bonyolult, viszont számos előnyét élvezhetjük, ha nem kell folyton a kis kütyüket kerülgetni, vagy éppen keresgélni a lakásban.

Bár tény, hogy az univerzális távirányítók kicsit többe kerülnek, mintha kizárólag a hagyományos típust pótolnánk annak meghibásodása esetén, de hosszú távon biztos, hogy jobban megérik. Nem kell odafigyelni a folyamatos elemcserékre, elegendő csupán egyetlen távirányító esetében megtenni ezt, a kényelemről és az átláthatóságról már nem is szólva.

Ha elege van abból, hogy soha nem akad a kezébe az a távirányító, amire éppen szüksége lenne, vagy felszámolná a szanaszét heverő kis készülékek nem éppen esztétikus látványát, akkor mindenképpen megéri elgondolkodnia az univerzális távirányítóban rejlő lehetőségeken. A technika ma már nyilvánvalóan az egyszerűség és praktikusság irányába halad a területen, ha tehát van mód arra, hogy egyetlen készülékkel irányítsunk minden, távirányítással működtethető berendezést, miért is ne tennénk meg ezt? A korrekt árakhoz megbízhatóság, praktikum és az online rendelés kényelme társulnak. 

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.