Egységben a sokféleség.

Utazás

Erdei túra Baranyában

Erdei túra Baranyában

Zökkenjen ki a hétköznapokból egy kis erdei túrával. A kikapcsolódást az őszi hétvégék és a Mecsek szépsége garantálja.

A Tettyéről érdemes indulni, mely a Mecsek lábánál helyezkedik el. És az egyik legkedveltebb kirándulóhely is. Található ott rom is, barlang is, remek park valamint arborétum.

A következő állomás Dömörkapu, melyet gyakran Dömör-kapunak is írnak. Ezen a helyen találkozik több túraösvény is. Remek kis pihenőhely, ahol kipihenheti az eddigi rövid sétát. Néhány kilométerrel odébb helyezkedik el a vidámpark és az állatkert.

Felérünk a Misina-tetőre. Kicsit alacsonyabb, mint a Mecsek többi csúcsa, de éppen ezért, no meg a jó közlekedési lehetőségek miatt olyan nagyon kedvelt kirándulóhely. A Pécsi Tv-torony is itt található. Kedvére készíthet rengeteg fotót, főleg a toronyból, ahonnan nagyszerű a kilátás.

Majd eléri a Tubest, amely Közép-Mecsek legmagasabb csúcsa. A János-kilátóra felmehet, mely 22 méter magas, körpanorámás.

Tovább sétál, akkor elérhet a Tubes északi oldalára, ahol ismét turistautak találkoznak. Lapis pihenőhelyre ér, ahol megcsodálhat többek között egy emlékművet, egész pontosan a millenniumi erdész emlékművet. No meg persze lepihenhet, fotókat készíthet, hisz itt is, mint mindenhol, csodaszép a természet.

Vágotpuszta a következő állomás, mely csak néhány házból áll. De népszerű kiránduló célpont éppen ezért. Majd Bános felé veszi az irányt, aztán Mecsekrákos, Malommúzeum, Orfű, Gubacsos-kulcsosház, végül kiér az Abaligeti-cseppkőbarlanghoz.

Nem rövid az út, de ha kedve támad, sétálhat egy nagyot ezeken a gyönyörű mecseki tájakon.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.