Egységben a sokféleség.

Műszaki

Erre figyeljük mosógép vásárlásnál!

Erre figyeljük mosógép vásárlásnál!

Mosási kapacitás: Mivel a mosógépek jelentős energia, víz és mosószerfogyasztó, ezért fontos szempont, hogy mennyit kell üzemeltetésre költenünk. Egy nagycsalád számára legideálisabb olyan gép ami több min 10 kiló feletti ruhamennyiséggel terhelhető. Azonban egy személy esetén elegendő 3-4 kiló ruhamennyiséggel terhelhető gép.

Helyigény: A mosási kapacitáson kívül a helyigény is létfontosságú kérdés, ezért már vásárlás előtt tudnunk kell, hogy mekkora hely áll rendelkezésre a gép számára. Fontos megnézi, hogy milyen irányból és magasságból biztosított a vízellátás, valamint a szennyvíz elvezetése. Sok esetben magunk is betudjuk üzemelni a gépet, ha azonban egy míves fürdőszobába szeretnénk beépített gépet rejtett csövezéssel, érdemes vízszerelő szakember segítségét kérni.

Elől vagy felültöltős mosógép: Ha a fürdőszoba nem túl nagy, akkor érdemesebb a felültöltős mosógépet választani, mivel az sokkal keskenyebb így kisebb helyen is elfér. Az elöltöltős mosógépek szélesebbek ugyan, de beépíthetőek. A mosási kapacitása is nagyobb így a nagycsaládosoknak előnyös elöltöltős gépet választani.

Energiaosztály és meleg víz: Egy minden nap használt gépnél nem lényegtelen, hogy mekkora az energiafelhasználása. Az a++ gép fogyasztja a legkevesebb vizet és áramot. A skála végén a G jelölésű pedig a legtöbb áramot és vizet használja el. Ma már a gyártók a B minősítésnél alább nem adják. Gyakran használt gépnél a A+ illetve az A++ kategóriát válasszuk.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.