Egységben a sokféleség.

Utazás

Felejthetetlen utazás Délkelet-Ázsiába

Felejthetetlen utazás Délkelet-Ázsiába

Vietnam Délkelet-Ázsiában fekszik, mely jelenleg a 13. legnépesebb országa a földnek. Régészeti ásatások során derült fényre, hogy már a paleolit korban éltek emberek a mai országban. Az ország nagy része dombos és hegyes, lenyűgöző a tája. A gazdasága nagyon gyorsan növekvő.

Jelen korunkig megőrizte egyes területein az ősi kultúrát, de más helyeken, a fejlettebb városokban viszont magas fokú a civilizáció. Ha ellátogatunk az országba, megcsodálhatjuk a régi kultúra emlékeit. De előtte érvényes vízumra lesz szükségünk, csak így léphetünk az országba.

Vietnam fővárosa Hanoi, mely egyszerre új és régi is. Rengeteg nevezetességgel rendelkezik a régi korokból. Piacai nyüzsgő életmódot folytatnak, éjszakai életmód is található a városban. A fővárosban található a a Hoan Kiem tó, mely a központban fekszik. Remek sétálóhely, és innen kiindulva könnyedén eljuthatunk több látványossághoz is, például a legfontosabbakhoz.

Saigon a kulturális élet központja, amelyet szintén érdemes felkeresnünk. Itt megtalálhatjuk a Ho Chi Minh Múzeumot, a Miasszonyunk Székesegyházat például. Sétálhatunk is a városkában, piacokat célozhatunk meg esetleg.

Tengerpartjai is remek helyek. Például Nha Trang partján a víz kristálytiszta. Kiválóan alkalmas búvárkodásra, horgászatra. De pihenésre is remek hely. Sétálhatunk, étterembe is mehetünk. Felkereshetünk pagodákat is, ha éppen ehhez lenne kedvünk.

Fontos még megemlíteni, mielőtt elindulnánk ebbe a távoli országba, érdemes néhány oltást beadatni, ha nem szeretnénk egy csúnya fertőzést megkapni.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.