Egységben a sokféleség.

Munkavállalás

Felkészülés az állásinterjúra

Felkészülés az állásinterjúra

Ha egy állásra beadott önéletrajz után behívják a személyt állásinterjúra mindenki ideges. Az állásinterjú kérdéseket mindenki előre szeretné tudni, így előre találgatják, hogy vajon ezt vagy azt fogják e éppen megkérdezni. Azonban az állásinterjú kérdései alapvetően minden esetben magától a munkahely jellegétől függ. Éppen ezért nem lehet felkészülni egy állásinterjúra igazán, hiszen nem is tudhatjuk, mire kíváncsi a leendő munkaadónk.

Amit viszont mindenképpen jó, ha utánanézünk, az az, hogy előre tudunk kutakodni az adott cég után, így legalább azzal tisztában lehetünk, hogy hová is megyünk, tehát ki a vezető tisztségviselő, mi a cég fő profilja, valamint, hogy mekkora cégről is beszélünk, és ehhez hasonló dolgok. Minél alaposabban utánanézünk, annál szimpatikusabbak leszünk az interjúztató szemében. Ez mellett pedig céltudatosnak fogunk tűnni.

Arra azonban számítani kell, hogy megfogják kérdezni, miért éppen az adott cégnél szeretne dolgozni. Erre a kérdésre pedig nem túl jó, hogyha éppen ott kezdünk el agyalni a kérdésen, és közben fél szemmel a plafont bámuljuk. A vállrándítás szintén a lehető legrosszabb válasz.

A miért járnánk jól magával kérdésre is érdemes előre tudni a választ, mivel ezt a kérdést is szinte mindig felteszik. A munkáltatók ugyanis azt szeretnék tudni, hogy a jelölt tisztában van e a saját képességeivel, valamint hogy mennyire tudja eladni magát.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.