Egységben a sokféleség.

Oktatás

Felkészülés az érettségire – néhány bevált ötlet

Felkészülés az érettségire – néhány bevált ötlet

Az érettségire sokan szorongással tekintenek. Pedig nem is olyan vészes, túl lehet élni. Sajnos sokszor már az iskolák is úgy készítik fel a diákokat, hogy fokozzák a lelki terhelést, túlhangsúlyozzák a vizsga fontosságát, persze alaptalanul.

Sajnos sok tanár és diák a vizsga jellemzőivel nincs tisztában. Ezért is félnek annyira. Pedig ha az internetet olvasnák, felkeresnék az Oktatásügyi Minisztérium honlapját. Ott sok hasznos információt megtudhatnak az érdeklődők. Valamint ráakadhatnak érettségi mintafeladatokra is, így legalább tudják gyakorolni, és ha valamelyik feladatrész nem megy, van idejük megtanulni a diákoknak.

A vizsgák mindenhol azonos feltételek mellett folynak. A javítás pedig központi szempontrendszer alapján történik mind az írásbeli, mind a szóbeli értékelésnél. Ha emelt szintűt szándékozik letenni a tanuló, megteheti, csak picivel több a követelmény. De nem kell megijedni, sokat kell gyakorolni a feladatokat. Jobban szükséges kombinálni, használni kell a meglévő tudást. Emelt szintnél már több segédeszkösz használatát is megengedik. Persze csak akkor van értelme, ha az alapok is megvannak.

Nagyon be kell gyakorolni a feladatokat, és akkor már nem is lehet olyan félelmetes a vizsga. Több próbaérettségin részt kell venni, és olyan helyzeteket teremteni, mint a rendes érettségi. Gyakorolni megadott időre is. Ha mindez megy, akkor sikeres lehet a vizsga is. Tehát nem kell megijedni, csak felkészülni normálisan.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.