Egységben a sokféleség.

Otthon

Fűszernövények termesztése a lakásban

Fűszernövények termesztése a lakásban

Kicsi ? Nagy ? Szűk ? Tágas ? Mindez egy cseppet sem számít, ugyan is az íncsiklandó és közismert fűszernövényeinket játszi könnyedséggel termesztheti meg ön is az otthonában. Nem csak, hogy kellemes illatot árasztanak és jó megjelenést nyújtanak a lakásban, több száz fajta módon használhatja fel őket, akár étkezési, akár egészség megőrző/javító célokra. Arról nem is beszélve, hogy mennyi pénzt és időt spórolhat meg azzal, ha ezeket a fűszernövényeket/fűszer összeállításokat,zöldségeket nem a boltokban veszi meg méregdrágán-kivárva a méteres sorokat, hanem kényelmesen, a házában szedi le, teljesen frissen. Tudván, hogy ráadásul mind ez csak is a magáé.

Helyügyileg ahogy már említettem bő a választék. Választása eshet akár az erkélyre, teraszra, vagy legtöbb esetben természetesen a konyhára. Nem kizárt opció a nappali se, vagy éppen az előszoba, ha rendelkezik olyan ablakkal ami elegendő fényt nyújt a nyugodt fejlődéshez. A fűszernövények termesztése pofon egyszerű. Nincs más dolga első sorban, mint megvenni a kiszemelt magokat (pár szár forint/10db általánosságban és ez egy egyszeri beruházás, hiszen innentől kezdve már a saját magjait használhatja a későbbiek során) és félre tenni néhány joghurtos poharat, ásványvizes palackot. Másod sorban jöhet a föld beszerzése, amit akár veszünk (szintén pár száz forint), akár kérünk valakitől, egy kifejezetten fontos dologról kell meggyőződni, méghozzá arról, hogy jó vízáteresztő képességű és laza legyen. A magok elültetése után már csak a locsolásáról és megfelelően napsütötte helyről (ablakok közelébe a legoptimálisabb) kell gondoskodnunk. Ezek viszont növényenként változó összetételt igényelnek.

Végül pedig, mutatok néhány közkedvelt és egyszerűen termeszthető fűszernövényt a lakásban. Ezek közül érdemes válogatni :

Koriander, Chili Paprika, Bazsalikom, Zsálya, Koktél Paradicsom, Menta, Rozmaring, Kakukkfű, Citromfű, Petrezselyem, Oregánó, Metélőhagyma (legpraktikusabb a kínai fajtát választani), Majoránna

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.