Egységben a sokféleség.

Műszaki

Használt kerékpár vásárlásánál mire ügyeljünk?

Használt kerékpár vásárlásánál mire ügyeljünk?

Egy jó kerékpár az egészségünk megőrzéséhez is hozzájárulhat, valamint szabadidős célokat is szolgálhat. Ezért nem mindegy, milyet szeretnénk vásárolni. Mostanában egyre jobban terjed, mint közlekedési eszköz, ezért az sem mindegy, milyen állapotút veszünk meg.

Ha mégis használt kerékpár mellett döntünk, személyesen keressük fel a boltot, ahol vásárolni szeretnénk. Nézzük át a kerékpárt alaposan, a kormányt, a sebességváltót, működik-e megfelelően a fék, minden alkatrész a helyén van-e. Lehet, hogy nem vagyunk szakértők, de azért a nagyon szembetűnő eltéréseket mi is észrevehetjük. Ha bármi is hibás a járgányon, ne kisérletezzünk a megjavításában, pláne ha nem értünk a szereléséhez. Például ha hibás a fék, vagy hiányzik az egyik pedál, vagy éppen elferdült kerék. Ezeket észre lehet venni, ha nem is értünk hozzá, viszont szakember kell a megjavításukhoz, mert elég balesetveszélyes lehet egy rosszul megjavított kerékpár is.

Megkérhetjük az egyik ismerősünket, hogy jöjjön el velünk vásárolni, persze ha kellően ért a kerékpárokhoz. Ő is adhat jó tanácsot, mikre kell jobban figyelni a vásárlásnál, milyen hibákat lehet megjavítani szakember nélkül, valamint mennyibe kerülhet egy hibás járgány megjavítása, vagy egyáltalán megjavítható-e a hibás kerékpár.

Olyan is előfordulhat, hogy jó műszaki állapotban van a kerékpár, viszont apró karcolások fedezhetők fel rajta, vagy kopott a festés, esetleg hiányzik a kormányvédő. Ettől még jó a bicikli, működik rendesen. Ezek csak apró hibák, festéssel, mosással újra csillogni fog.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.