Egységben a sokféleség.

Műszaki

Hasznos háztartási tippek – hajszárítóval

Hasznos háztartási tippek – hajszárítóval

Minden háztartásban megtalálható a hajszárító, ez egyértelmű. De azt már kevesebben tudják,  hogy ez a kis szerkezet nem csupán a haj szárítására lehet jó, hanem más hasznos dolgok szárítására is.

Sokszor előfordul, még a legjobb helyeken is, hogy a forró edényt vagy a forró kávéfőzőt letesszük a faasztalra, majd a keletkezett foltot pedig nem lehet eltüntetni. Nincs vész, ha gyorsan cselekszünk. A dolog megtörténte után azonnal vegyük elő a hajszárítót, és pár percig fújjuk  az érintett részre a levegőt. Könnyen el lehet ezzel a módszerrel tüntetni a foltot.

Bizonyára vannak szobanövényeink, melyek gondos ápolást igényelnek. De sajnos így is előfordulhatnak levéltetvek kedvenceinken. Amennyiben nem szeretnénk vegyszert használni, és persze idejében észrevesszük a bajt, akkor ronggyal le tudjuk söpörni a kártevőket. Esetleg a növényt beállíthatjuk a kádba, és hajszárítóval szépen lefújhatjuk azokat a fránya tetveket.

A lakásban szép dísz egy-egy nagyobb szőnyeg. Ám takarításnál vigyázni kell velük, mert ha elhúzzuk a bútorokat, előfordulhat, hogy összegyűrhetik a szőnyeg széleit, melyet igen nehéz kiegyenesíteni. Bár van erre is egy remek módszer, melyet alkalmazzuk bátran. Vizezzük be a gyűrött kárpitot, majd pedig hajszárítóval melegítsük fel, azután húzzuk ki a megfelelő irányba. Ennél egyszerűbben nem is lehet újra széppé és újjá varázsolni az összegyűrt szőnyeget.

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.