Egységben a sokféleség.

Munkavállalás

Hibák az önéletrajzban – ezekre érdemes figyelni

Hibák az önéletrajzban – ezekre érdemes figyelni

Előfordul, hogy hónapokra, vagy netán évekre kiestünk a munka világából. Nem érdemes eltitkolni, hanem próbáljuk meg a legtöbbet kihozni a helyzetből. Hogyan? Ha tovább olvasunk, megtalálhatjuk a választ.

Amennyiben csupán 2-3 hónap maradt üresjáraton, ezekkel nem nagyon kell foglalkozni. Ám, ha több év maradt munka nélkül, annak az okát mindig írjuk bele az önéletrajzba. A gyereknevelésnél vagy esetleg a hozzátartozó ápolása miatti kiesés igazán nem okoz gondot, és ezeknél jobb az őszinteség. Persze a munkanélküliség már kicsit nehezebb diónak számít, ezért itt elfogadottabb egy épkézláb magyarázat.

Sokszor megtörténik, hogy az ember kénytelen több szektorban kipróbálni magát. Ám az önéletrajzukban nem szeretik feltüntetni, hogy mennyi helyen dolgoztak, mivel azt hiszik, ez rossz színben fogja őket bemutatni. Pedig nem igaz, hiszen ez is feltüntethető pozitívan. Írjuk le, hogy több téren szereztünk tapasztalatot, állítsuk be magunkat rugalmas személyiségnek, és nekünk semmi sem jelent akadályt.

Hasznos dolog, ha az önéletrajzban csak az éveket tüntetjük fel, és a hónapokat elhagyjuk. Célravezetőbb, ha a kronológiai sorrend helyett inkább témák szerint csoportosítjuk az információkat, például iskolák, személyes adatok, tapasztalatok, és így tovább. Ha ezeket betartjuk, és így töltjük ki az önéletrajzot, több sikerünk lehetséges. Tehát érdemes odafigyelni, mit írunk, és hogyan írjuk. Legyünk őszinték, és próbáljunk meg ne közhelyesen fogalmazni.

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.