Egységben a sokféleség.

Kérdések

Híres egyetemek és főiskolák Magyarországon

Híres egyetemek és főiskolák Magyarországon

A középiskola elvégzése után ( és közben) felmerül a kérdés: hol is kellene tovább folytatni a tanulmányokat? Persze a legtöbb tanuló egy szakképesítés megszerzését tűzi ki célul, mégis sokan vannak még a diplomára vágyók.

Magyarország 3 leghíresebb egyeteme és főiskolája, valamint pár szó róluk:

1. Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) : jelenleg 6 kara van, és több mint 14.000 hallgató , valamint lehetőség van nappali és levelező tagozaton tanulni. Minimum 280 felvételi pont szükséges.
2. Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) :8 kar, 20.000 hallgató , kutatómunkát segítő ELTE ALUMNI alapítvány, 310 felvételi pont a bekerüléshez
3. Szegedi Tudományegyetem (SZTE) : 13 kar ( jelenleg ezen az egyetemen van itthon a legtöbb lehetőség ilyen szempontból ) , 280 felvételi pont. A jelentkezés díja 9000 Ft, amin három szakot meg lehet jelölni.
4. Károly Róbert Főiskola (KRF) : 12 kar, emellett 8 szakképesítést adó szak. Az intézmény Gyöngyösön található, külön kollégiummal. 270 felvételi pont
5. Kodolányi János Főiskola (KJF) : 250 pont, több mint 50 féle lehetőség : felnőtt képzés, szakképzés, alapképzés.
6. Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) : 10 kar, 320 pontszám. Akár levelezőn, nappalin, estin és távoktatásban is van lehetőség tanulni.
Ha véletlenül nem sikerülne az első felvételi, akkor sem kell kétségbe esni: minden évben nagy valószínűséggel indulnak pótfelvételik. Ha az érettségi nem úgy sikerült, ahogyan kellett volna és nincs meg az elegendő pontszám, akkor van lehetőség újraérettségizni, valamint plusz egy nyelvvizsgát letenni és egy év múlva újrapróbálkozni.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.