Egységben a sokféleség.

Munkavállalás

Hogyan ismerjük fel a kamu álláshirdetéseket?

Hogyan ismerjük fel a kamu álláshirdetéseket?

Sokunkkal megesik, hogy munkanélkülivé válunk egy időre. De ilyenkor se szabad feladni, keresni kell folyamatosan állásokat, mert sose tudhatjuk, mikor futunk éppen bele egy hozzánk illő állásajánlatba. De mindig érdemes óvatosnak lennünk, ne az első jónak tűnő ajánlatba essünk bele.

Böngésszük az hirdetőújságokat szorgalmasan, valamint az interneten a hirdetőportálokat. Olvassunk, tudakozódjunk a szimpatikusabb hirdetések felől. De nem szabad hinnünk a túl csábító ajánlatoknak. Amelyik olyat hirdet, hogy kevés munkával sok pénzt lehet keresni, azt máris ugorjuk át, mivel ez csaló, nem létező munkát kínál.

A munkacsomagért előre fizetni sose szabad, ez is kamu. Fizetni csak a munkaadó fog, ha dolgozunk. És magánközvetítőnek se fizessünk regisztrációs vagy egyéb díjat. Hisz a törvény is előírja, hogy a magánközvetítők nem kérhetnek díjat a szolgáltatásaikért, azt a munkaadónak kell fizetnie.

Ha találtunk egy jónak tűnő állást, próbáljunk rákeresni az interneten, hogy milyen cégről is van szó, mivel is foglalkozik, valamint mit érdemes még róla tudni. Szerepel-e a cégbíróságon. Ha magánszemély adta fel a hirdetést, róla is megtudhatunk néhány információt. Esetleg az egyéni vállalkozók nyilvántartásában szerepel-e, vagy nézzük meg, milyen elérhetőségeket adott meg. Ha csak mobiltelefont vagy csak elektronikus elérhetőséget, akkor már lehetne okunk a gyanúra. Kérdezzük ki ismerőseinket is, hallgassuk meg őket is, hátha adnak egy-két okos tanácsot.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.