Egységben a sokféleség.

Munkavállalás

Hogyan keressünk pénz, ha pályakezdők vagyunk?

Hogyan keressünk pénz, ha pályakezdők vagyunk?

Egy éppen érettségizett vagy frissen diplomázott fiatalnak nagyon nehéz a helyzete legtöbbször a gyakorlat hiánya miatt. Ilyenkor ha nincs konkrét lehetőség, kénytelenek ellátogatni a legközelebbi Munkaügyi központba. Itt valószínűleg (bár ez a szerencsén múlik inkább!) sajnos nem szakmán belüli állást tudnak felajánlani, hanem betanított lehetőséget. Ha van rá ambíció és segítik a szülők, akkor el tud helyezkedni gyakornoki helyre fizetés nélkül, akkor már nem fog pályakezdőnek minősülni és egyszerűbb lesz a jövőbeli munkavállalás.

Ha ez nem tűnik megfelelőnek, de már 3 hónapja regisztrált munkanélküli, akkor van lehetőség államilag támogatott OkJ-s szakma elvégzésére. Ez idő alatt minimális pénzösszeget is kap, valamint ha szükséges, akkor utazási támogatást.

Viszont ami a legfontosabb, írni kell egy Szakmai Önéletrajzot. Külön egy sima CV-t és egy Europass verziót. Egy ilyen dokumentumnak tükrözni kell a személyiséget is. Meg kell fogalmazni egy motivációs levelet is, de ezt minden állásajánlatra külön, mert többnyire más-más képességet kell előtérbe helyezni. Fontos a jó fotó kiválasztása : ne legyen hivalkodó , a ballagási tablóképet szokták javasolni.

Ha ez már meg van, akkor interneten keresztül érdemes munkalehetőségeket keresgélni és elküldeni egy rövid bemutatkozó társaságában a pozíció megjelölésével. Ha szerencsével jár a pályakezdő, behívják interjúra. Itt nagyon fontos az első jó benyomás, amit helyesen kiválasztott ruhával és kulturált viselkedéssel tud elérni. A munkáltató pozitív véleménye alapján akár már azonnal írható is a munkaszerződés.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.