Egységben a sokféleség.

Munkavállalás

Hogyan készüljünk fel az állásinterjúra hatékonyan?

Hogyan készüljünk fel az állásinterjúra hatékonyan?

Találtunk egy számunkra kedvező munkalehetőséget, jelentkeztünk is rá. A következő lépés az állásinterjún való megjelenés lenne. De hogyan készüljünk fel rá? Mit tegyünk, hogy mi kapjuk az állást? Létezik néhány hatékony ötlet, melyeket jobb, ha szem előtt tartunk.

Vannak dolgok, melyekre jobb felkészülni, és ilyen egy állásinterjú is. Mindenképp megfelelő legyen az öltözékünk. Hiszen nagyon sokat nyomhat, hogy milyen első benyomást keltünk. Elég csupán 5 perc is, hogy felöltözzünk, de az a ruha, amit választunk, sokat el fog árulni rólunk.

Érdemes a választott cégre rákeresni az interneten, elolvasni mivel is foglalkozik, miket csinál. Egy kicsit olvasgatni a weboldalát, magunkba szívni a fontosnak vélt információkat. Még fel is használhatjuk az interjú alatt, hogy mennyi mindent tudunk a cégről.

Bizonyosan fogják majd kérni, hogy meséljünk magunkról. Ez amilyen egyszerűnek hangzik, bizony sokszor nem is olyan könnyű. Mert mit is mesélhetnénk magunkról, amiből felhívjuk magunkra a figyelmet, hogy mi különlegesek vagyunk a szakmában anélkül, hogy órákig beszélnénk? Csak a legfontosabb dolgokat említsük meg pár mondatban, ami fontos lehet. Ezt gondoljuk át, és gyakoroljuk.

Nézzük meg, hogyan jutunk a helyszínre a legrövidebb útvonalon. Hisz nem lesz értelme a felkészülésnek, ha elkésünk. Vegyük sorra a közlekedési eszközöket, hogyan, mi módon érhetjük el, hogy a megbeszélt időben érkezzünk.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.