Egységben a sokféleség.

Ingatlan

Hogyan vásároljunk felújítandó házat?

Hogyan vásároljunk felújítandó házat?

Egy felújítandó ház valamennyivel olcsóbb, mint a nem felújítandó. Ha ilyen ingatlant szeretnénk vásárolni, tegyük nagyon körültekintően, mivel a ház vásárlása csak részeredmény.

Nézzük meg, kérdezzünk rá az ingatlan korára, állapotára, az építés technológiájára. Esetleg beszéljük meg a további dolgokat, hogyan újítanánk fel, mennyi anyag szükséges hozzá. És persze mennyire engedi a pénztárcánk ezt a felújítást. Mindenképp úgy érdemes újjáépíteni, hogy a lakás megfeleljen az ízlésünknek, hogy igazi otthonunk lehessen majd.

Kérdezzünk rá a tulajdonostól, hogy van-e valami rejtett hibája a háznak. Ne akkor derüljön ki minden, amikor például a tetőcserét végzünk, hogy a tetőszerkezet még a régi technológia szerint lett megépítve, és nekünk nincs az újra elegendő összegünk. Vagy bármi más rejtett hibája se legyen, például olyan, hogy tapétával takarja el az omladozó vagy esetleg a vizes falat. Vagy pedig szőnyeggel borítják el a repedéseket a padlón.

Nézzük át a ház minden zeg-zúgát, az elektromos hálózatot is. Kérdezzük meg, mennyit bír el a hálózat, nem-e szükségeltetik azt is felújítani esetleg. A fűtőberendezés milyen állapotú, kérdezzünk rá, valamint a szennyvíz lefolyik-e rendesen. És minden más fontos dologra kérdezzünk rá, nézzük meg, ha nem akarunk majd kellemetlen meglepetést magunknak a későbbiek során. Ha mindez megvan, gondolkodjunk el, hogy valóban megéri-e megvásárolni. Lesz-e a későbbiek során elegendő pénzünk a felújítására, 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.