Egységben a sokféleség.

Munkavállalás

Hollandiai munkavállaláshoz szükséges információk

Hollandiai munkavállaláshoz szükséges információk

Hollandiába 2007 óta nincs szükség munkavállalási engedélyre. Az Európai Unió tagországok állampolgárai számára érvényes Személyi Igazolvánnyal vagy útlevéllel oldható meg a kiutazás. Ha kevesebb mint 3 hónapot töltünk kint, akkor nem szükséges tartózkodásra igazolód dokumentumért folyamodnunk.

Amennyiben 3 hónapnál több időt töltünk kint, a Holland Bevándorlási Hivatalnál (IND) regisztráltatnunk kell magunkat. A regisztráció során a tartózkodási célunkat igazolni kell. A  munkába állást megelőzően a munkavállaló a lakóhelye szerinti önkormányzatnál a regisztráció során automatikusan kap egy kombinált adó,- és társadalombiztosítási BSN (Burger Service Number) személyazonosítót. Ez a bizonyos BSN szám munkakereséshez is szükséges Hollandiában.

Abban az esetben ha a Holland munkavállalás a 3 hónapot meghaladja, és a munkavállaló nem rendelkezik állandó bejelentett lakcímmel, akkor a BSN szám helyett, a SOFI azonosítószám kel. Ezt a munkahely szerinti illetékes adóhatóságnál tudja igényelni. Minimálbér: Hollandiában törvényileg szabályozott. Jelenleg havi bruttó 1407,60 euró. A 23-65 év közötti munkavállalók, a normál munkaidő legalább egyharmadában dolgoznak, jogosultak a minimálbérre.

A 23 éven aluli munkavállalók esetében a mindenkori minimálbér meghatározott összegét kapják. Munkaidő: a törvény által előírt munkaidőben foglalkoztatott esetén ez a heti munkaidő maximum 48 óra lehet. Nem haladhatja meg a napi munkaidő a 8 és fél órát. Minden esetben rendelkeznünk kell egy olyan egészségbiztosítással, ami Hollandiában minden kockázatot fedez. Ez akkor lényeges ha 6 hónapnál tovább tartózkodunk kint.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.