Egységben a sokféleség.

Esemény

Húsvéti szokások a világban

Húsvéti szokások a világban

Közeleg a Húsvét, egyre inkább itt van a nyakunkon. Mint azt bizonyára tudjuk, a Húsvét a keresztény vallás egyik legnagyobb jelentőséggel bíró ünnepe. A katolikusok köreiben “böjtnek” nevezett időszak lezárását is jelenti ez a nap többek között. Általánosságban elmondható, hogy mindenki más miatt várja megérkezését. Van aki a hosszú hétvége miatt, de van aki valójában a népi hagyományok felelevenítéséből kifolyólag. Az egyik érdekesség, hogy a Húsvét egy mozgó ünnep. Idén például a Húsvétvasárnap dátuma március 27.-re esik. A másik érdekesség pedig az, hogy a világban, szerte-szét más más hagyomány és kultúra szerint ünneplik. Így derül fény eme ünnep sokszínűségére.

Nézzünk tehát pár változatot, avagy húsvéti szokások a világban :

Finnország : Érdekes módon még aznap is böjtölnek. Enni kizárólag csak naplemente után szabad.

Ausztrália : Érdekes, ugyan is az Ausztrálok kimondottan nincsenek oda a nyulakért. Konkrétan nem kedvelik a helyiek a túlzott elszaporodása miatt a kontinensen, ami miatt komoly gazdasági problémát jelentenek. Ebből kifolyólag hamarabb találkozhatunk odakint az üzletekben csoki koalával, mint nyuszival.

Új-Zéland : Tovább fokozva a nyúl-ellenességet, az Ausztráliával szomszédos Új-Zélandon még messzebbre mennek az emberek, és konkrétan megtervezett csoportos “hajtóvadászatok” indulnak a nyulak ellen.

Korfu : Korfu ad helyett azon érdekes jelenségnek, amikor Húsvét napján egy több mint 10000 tojásból álló omlettet készítenek a helyiek.

Bermuda : Papírsárkányok lepik el az eget a szigeten, ugyan is itt a sárkányeregetés számít húsvéti hagyománynak.

Málta : Máltán a kezdetleges gyászt és csöndet egy igazán komoly, szórakoztató hangulat töri meg. Minden pompás fénybe borul, és tűzijáték show, díszek, illetve pompás felvonulások kápráztatják el az arra járókat.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.