Egységben a sokféleség.

Ingatlan

Ingatlan vásárlási tanácsok és hasznos ötletek

Ingatlan vásárlási tanácsok és hasznos ötletek

Itt a tavasz, bátrabban elindulhatunk ingatlan után nézni, esetleg eladni. De mennyiért vásároljunk? Miképp vegyük meg? Néhány fontosabb szempont, melyeket mindenképp tartsunk szem előtt.

Első lépésként keressünk eladó házakat, lakásakat. Olvasgassunk különböző hirdetési oldalakon. Amennyiben megtetszett egy ingatlan, hívjuk fel az eladót, és érdeklődjünk. Természetesen több ingatlan is érdekelhet minket, többet is felhívhatunk.

Elindulunk tehát lakást vagy ingatlant venni. Fontos, hogy ne rögtön az elsőbe szeressünk bele, hanem nézzünk meg többet is. Tekintsük meg az összes szobát alaposan. Kérdezzünk rá minden fontosabb dologra, például milyen az elektromos hálózata, szigetelve van-e, vagy a fűtése milyen. Valamint körülbelül mennyi a havi rezsije, erre is kérdezzünk rá.

A környéket is vegyük szemügyre, hiszen az se mindegy, milyen környezetben fogjuk leélni majd az életünket. Amennyiben lehetséges, több napszakban is menjünk az ingatlan környékére, például este, hajnalban, délelőtt. Figyeljük meg, mekkora a forgalom, milyenek a zajok.

Persze az is fontos, hol akarunk ingatlant venni. A városokban drágábbak, viszont falun jóval olcsóbban kaphatunk. Ámbár városban is lehet találni igen olcsón számunkra megfelelő ingatlant. De, ha a falut válasszuk, mindenképp gondoljuk át először. Gondoljuk át, mivel szeretnénk majd foglalkozni, és attól függően döntsünk. Sok ingatlan eladó, lehet igen jó állapotúakat is találni, viszont vannak lerobbantak is, esetleg olyanok, melyekben már nem is laknak.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.