Egységben a sokféleség.

Ingatlan

Kamattámogatott lakáshitel igénylés menete, összege

Kamattámogatott lakáshitel igénylés menete, összege

A kamattámogatott lakáshitelnek a kamatát az állam támogatja 5 évig. Nem csak lakásvásárlásra és új lakás megvásárlására igényelhető. Az építés, a bővítés, vagy a felújítás , visszavásárlás is támogatott forma. Az első feltétel, hogy magyar állampolgársággal kell rendelkezni és betöltötte a 18. életévét (három hónapot meghaladó tartózkodási joggal rendelkező, a bevándorolt, a letelepült, a hontalan, a menekült is jogosult).

Az igényléshez kell a személyi igazolványunk vagy az útlevelünk, valamint a lakcímkártyánk és a születési anyakönyvi kivonatunk is szükséges. Közös háztartásban élő házastárs vagy élettárs esetében a másik fél nyilatkozatára is szükség lesz. Ezt mindenképpen két tanú aláírásával, vagy közjegyző hitelesítésével kell készülnie.

Legalább fél éve fennálló munkaviszony szükséges és az igénylőnek nem lehet köztartozása ez a két feltétel minden kamattámogatott lakáshitelnél fennáll az adásvétel nem történhet hozzátartozók között. Kizárólag lakóingatlan lehet a tárgya valamennyi fajtájú kamattámogatott lakáshitelnek! Vásárlásnál az értéke nem lehet több 30 milliónál telekár és áfa nélkül.

Építés esetében telekárral és áfával nem lehet 30 milliónál értékesebb! Nem csak teljesen elkészült házra lehet igényelni, hanem félig készre is, de a támogatás idejének végéig a használatba vételi engedélyt meg kell szerezni és egy éven belül a megszerzéstől be is kell költözni. Az igénylő legalább fele részben tulajdonjoggal kell rendelkezzen. Használt lakásnál 20, korszerűsítésnél 15 millió forint a maximum.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.