Egységben a sokféleség.

Kérdések

Ki veheti igénybe a gyed extrát?

Ki veheti igénybe a gyed extrát?

A Gyed extra bevezetésével a kismamák több választási lehetőséggel tudnak élni abban az esetben, ha diplomásak, és ha a Gyes, valamint Gyed mellett vállalnának munkát. A 2014-ben  bevezetésre kerülő új támogatási formák keretében 4 új modul közül tudnak választhatnak majd a kismamák, ezáltal mindenki eldöntheti már előre, hogy melyik megoldás a leginkább kifizetődő a családnak.

A Gyed extra bevezetésével sokféle probléma megoldódhat, a kismamák szemszögéből kedvezően, ilyen például az, hogy Gyes, Gyed és a TGYÁS a három év során teljesen kiszámítható, ami még fontos, előre számolható lesz, akkor is, ha a baba két hónapos kora után az anya ismét munkába áll, mert ebben az esetben sem veszíti el a járandóságokat. Kik vehetik igénybe a Gyed extrát?

Az úgynevezett diplomás Gyed a felsőfokú nappali tagozaton tanuló anyukáknak kedvez azzal, hogy a baba 1 éves koráig a Gyed végén igényelhetik Gyes-t és mellette végezhetik tanulmányaikat abban az esetben, ha az adott időben már több, mint két aktív féléven túl van.

A lehetőség nem csak alapképzésben résztvevőknek adott, hanem élhetnek vele felsőfokú szakképzésben, és felsőoktatási szakirányú  szakképzésben tanulók is. Az új módszerrel az anyukák, valamint a családok a három évre járó juttatásokhoz hozzájuthatnak ha igénylik, egy év leforgása alatt akkor is, hogyha a baba egy éves kora után vissza állnak a munkába.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.