Egységben a sokféleség.

Utazás

Kína turisztikai látványosságai – az üvegpadlós kilátó

Kína turisztikai látványosságai – az üvegpadlós kilátó

Amennyiben egy igazán lenyűgöző élményben szeretnénk részt venni, nehogy kihagyjuk Kínát az utazásból. A nem mindennapi kiruccanáshoz érdemes némi bátorságot is kölcsönözni. Remek családi program lehetőség.

Kínában, a Longgang Nemzeti Geoparkban megnyitották a világ leghosszabb üvegpadlós kilátóját. Amit egész pontosan egy 718 méteres szakadék felett építettek fel. Csodálatos látványban lehet részünk, ha bátorságot veszünk magunkon, és ellátogatunk a kilátóba.

Amerikában is építettek egy hasonlót, melynél a Kínában levő, a Yuanduan névre hallgató 5 méterrel lett hosszabb. A szakadék látványa a kilátóból igen félelmetes látvány. 28 méteren keresztül az ember azt hihetné, hogy a nagy semmiben áll a szakadék felett.

Elvileg nagyon erős ez az építmény. Nagyobb földrengésnek is ellen tud állni. De még egy hatalmas tájfunt is kibír. Hihetetlenül jól építették meg. Valamint sok-sok ember sétálhatna egyszerre rajta, szám szerint 200, de az üzemeltetők csupán 30 embert engednek fel egyszerre, gondolván, hogy fő a biztonság. Mindössze 60 jüant kell fizetni, hogy félórát gyönyörködhessenek a csodaszép látványban.

Tehát érdemes kicsit Kínában időznünk, megnézegetni néhány nevezetességet, esetleg ezt a kilátót is, ha vagyunk elég bátrak és merészek. Valóban kiváló látványban lesz részünk. Fotózhatunk is kedvünkre. Persze, ha félünk a magasban, inkább kerüljük el. De mindenképp remek ötletként szolgál a félelem legyőzésére. És fél óra nem a világ vége, hiszen ez a kilátó kibirja még az erősebb földrengéseket is.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.