Egységben a sokféleség.

Utazás

Kirándulás Gödöllőn és környékén gyerekekkel

Kirándulás Gödöllőn és környékén gyerekekkel

A gödöllői arborétumot 1902ben alapították meg, mindegy 190 hektárnyi területen, amit azzal a céllal hoztak létre, hogy a homokos, alföldi területek fásítására alkalmas fafajokat honosítsanak meg benne. A liget József főherceg nevét viseli. A telepítést 1914-re fejezték be, a húszas, harmincas években az arborétumot Magyarország legjelentősebb növénykertjeként tartották számon.

A II. világháború súlyos károkat okozott az arborétum faállományában is. Érdemes ellátogatni az arborétumba, amely remek kikapcsolódás egy zárt területen – sok kisemlős, madár és számos növény, tanösvény található a területen. Az arborétumban megtalálható 650 lombos fafaj és cserje, továbbá 130 nyitvatermő.

A területen található az Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézet által elismert és nyilvántartott díszfa-, díszcserje-, és fenyő törzsültetvény is, amelyben 185 taxon szerepel mindössze 407 egyedszámmal. Nyitvatartási idő: H-V: 8-16 óráig kutya kizárólag csak pórázon vihető be a területre. Ha már Gödöllőn járunk elmehetünk a közelben található Babatvölgyi Lovasközponthoz is. A lovarda tanüzemkét működik. A bértartás mint fő tevékenység mellett számos lovas rendezvénynek biztosítanak lehetőséget, ezáltal az elmúlt években vadászlovaglásokat, díjugrató versenyeket is rendeztek.

Szolgáltatásaik között megtalálható a be lovaglás, a lovasoktatás (futószár, osztály- és tereplovaglás), a terephintózás, a nyári lovastáborok, valamint a lovas hétvégék teljes körű megszervezése is. A változatos domborzat, szép természeti környezet, a térségre jellemző laza talaj rendkívül alkalmassá teszi a völgyet tereplovaglásra, terephintózásra, vadászlovaglásra a Domony-völgyéig.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.