Egységben a sokféleség.

Munkavállalás

Külföldi munkavállalás fiatalon

Külföldi munkavállalás fiatalon

Sok pályakezdő fiatal egyre jobban azon dolgozik és azt szeretné, hogy az érettségi végeztével külföldön próbáljon szerencsét. Mivel kis hazánkban nem lát magának lehetőségeket a megélhetésére. Utazik, dolgozik valamint nyelvet tanul. De ez valóban megéri?

Sokan először reményteljesen indulnak neki a nagy kalandnak. Átlagosan egy évet töltenek külföldön, és sokuk az országon belül is vándorol, hogy több pénzt keressen.

Akik már nézelődtek az interneten szemfülesen, azok tudják nagyjából, hogy ezek a fiatalok, akik visszatérnek, milyen tapasztalatokat szereztek. Sokféle munka létezik. Például felszolgáló, mosogató, húsipari segédmunkás, takarító, és még számtalan munka. Esetleg olyan is, melyet csak a külföldiekkel csináltatnak meg. Viszont több pénzért, mint itthon. Csak a szálláshelyek se mindig kielégítőek, sokszor teljesen embertelen körülmények között kínálnak egy-egy szállást.

De míg idáig eljut a fiatal, néhány dologra szüksége lesz. Vízum, munkavállalási engedély, munkáltatói igazolás, és még sok minden. Amerikában például csak nyáron lehet munkát vállalni maximum négy hónapig a külföldieknek. Pedig ez az ország a korlátlan lehetőségek hazája. Más országoknál kikötés, hogy egy munkáltatónál csak három hónapig lehet dolgozni.

Ma már sokan az interneten keresnek munkát. Megnézik a leendő munkáltatójuk oldalát. Fórumokon érdeklődnek a cég iránt, és még beszélgetnek is a többi munkavállalóval. Remek lehetőség ez, hisz megismerhetik jobban a leendő céget, a belső kultúráját, megoszthatják a véleményeket a többi munkavállalóval. És még ismerősöket, barátokat is szerezhetnek így.

De először Magyarországon nézzen körül a fiatal munkavállaló. És, ha megéri neki, ha tényleg nincs semmilyen más lehetőség, csakis akkor vágjon bele.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.