Egységben a sokféleség.

Ingatlan

Kültéri burkolat ötletek és néhány hasznos dolog

Kültéri burkolat ötletek és néhány hasznos dolog

Mielőtt járólap vásárlásra adja az ember a fejét, nem árt néhány fontos dologgal tisztában lennie. Kültéren nem baj, ha csúszásmentes a burkolat. De mire is kell figyelni?

Vannak olyan égetett kerámia lapok, melyek fagyállónak minősülnek. Mivel a vízfelvételük igen alacsony. Ez az úgynevezett mediterrán fagyálló kategória. De, aki hosszútávon gondolkodik, sokkal jobban megéri neki a gres vagy a klinker burkolat.

Sajnos elmondható, hogy a csúszásmentesség szó szerint nem létezik. Persze vannak különféle csúszásmentes lapok, de ezek csupán laborkörülmények között igazak.

Amit tudni kell, hogy amelyik lapokra télen rákerül a víz vagy a hó, az megfagy, tehát csúszni fog. De elmondható az olajról is, ami szintén csúszóssá válik. Ezért érdemes olyan lapokat választani, melyek minél jobban rücskösebbek, barázdáltabbak.

Persze a rücskösebb lapokat nehezebb takarítani, mivel a szennyeződések egész vidáman megülnek benne. A simábbakat pedig igencsak könnyű takarítani, viszont azok télen nagyon balesetveszélyesek. Tehát kompromisszumkötés szükséges, vagy csúszásmentes, vagy takarítható legyen.

Külső terekben nagyon lényeges szempont a felfagyás veszélye. Sokan ezt a rossz minőségű lapoknak tudják be. Olyan is előfordul, hogy a lapok valójában fagyállóak, viszont az alattuk levő pangó víz okozza a fagyást. Ez pedig úgy védhető ki, hogy burkolás előtt az aljzatot megfelelő lejtéssel kell kialakítani. Nagyobb felületeknél ez nem egyszerű mutatvány, de szakember segítségével megoldható.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.