Egységben a sokféleség.

Ingatlan

Lakásfenntartási támogatás igénylésének feltételei 2014-ben

Lakásfenntartási támogatás igénylésének feltételei 2014-ben

Ezt olyan célból adják, hogy a lakhatást biztosítani tudják a rászoruló személynek, mivel a lakást fenn kell tartani valamiből. Az áram, víz, gáz, távhő, csatornahasználat, a szemétszállítás díjához, a lakbér díjhoz, a lakáscélú kölcsön törlesztőrészletéhez, közös költséghez próbál hozzájárulni az önkormányzat ezzel a támogatással. Abban az esetben is járhat a támogatás, ha adósságkezelési szolgáltatásban is részesül.

Ebben kiadásokra adják ebben az esetben, amelyet ha az illető nem fizet meg, és emiatt esetleg kikapcsolnák a lakásában a szolgáltatást, akkor a kérelmező lakhatását a legnagyobb mértékben veszélyeztetné. Lakásfenntartási támogatásra jogosult, akinek a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem kevesebb, mint az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250%-a, és a háztartásban senkinek sincsen vagyona.

Erről nyilatkozni kell az igényléskor, azonban ha a valóságtól eltérően nyilatkozik és nem lenne rá jogosult, büntetőkamattal növelt összegben kell a támogatást visszamenőleg visszafizetni. Az egy fogyasztási egység az alapja a támogatás megállapításának. Vagyis az egy főre kiszámolt havi jövedelem az a háztartás összjövedelme és a fogyasztási egységek hányadosa lesz.

A fogyasztási egységeket arányszámokkal látják el, és így kapják meg a támogatási összegeket, amit még ezeken felül további szempontok is befolyásolnak, úgymint gyermekét egyedül nevelő szülőről van e szó. A támogatás összegének kalkulálása során az elismert lakásnagyság valamint egy négyzetméterre jutó elismert költség szorzatát kell figyelembe venni.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.