Egységben a sokféleség.

Kérdések

Miért érdemes sárgadinnyét fogyasztani?

Miért érdemes sárgadinnyét fogyasztani?

A sárgadinnye azon kívül, hogy a legkedveltebb nyári gyümölcsünk, az mellett számtalan jótékony hatással is rendelkezik. Ásványi anyagok: nagy arányba található a sárgadinnyében vas, réz, cink, kalcium, kálium és más gyümölcssavak is. Ezért az ásványi anyag és a vitamin forrásának köszönhetően több betegség ellenszere is. Gazdag vitaminforrás: azokat a vitaminokat tartalmazza a sárgadinnye nagy menyiségben, amire minden nap szüksége van szervezetünknek.

Többek között megtalálható a sárgadinnyében a B1-, B2-, A-, és a C-vitamin is. A vitaminoknak köszönhetően rendelkezik antioxidáns hatással is. Hidratálás: A sárgadinnye nagy mértékben tartalmaz vize, ezért nyáron érdemes ezzel a gyümölccsel pótolni az elvesztett folyadékmennyiséget. Bőrápolás: Már a kozmetikai ipar is felfedezte a sárgadinnye jótékony hatásait, többek között kiváló ellenszere a bőrkiütéseknek.

Akár gyümölcsként fogyasszuk el akár krémként kenjük a bőrünkre, érezni fogjuk jótékony hatását. Fogyókúra: Emésztésünket rosttartalma élénkíti, így a fogyókúrázóknak sem kell lemondaniuk erről a gyümölcsről. Az ásványi anyagainak köszönhetően segít egyensúlyban tartani a szervezetünket. A magasabb cukortartalom miatt oda kell figyelni arra is, hogy mennyit eszünk belőle.

Bélgyulladás ellen: Akik valamilyen bélgyulladásban szenvednek azoknak , érdemes minél többet enni a sárgadinnyéből, mivel csökkentheti az ezzel járó kellemetlen panaszokat, emellett pedig a bélrendszert is tisztítja. Továbbá élénkíti a veseműködést is, ezért nagyban hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez is.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.