Egységben a sokféleség.

Kérdések

Miért félnek a macskák az uborkától?

Miért félnek a macskák az uborkától?

Nem is olyan régóta, hogy el kezdődött, még is szinte teljes mértékig ellepte az internetes videómegosztó portálokat az újabb őrület. Elindult útján egy mára már igen csak komoly nézettséggel rendelkező “vírusvideó” amely azt demonstrálta, hogy hogyan is reagál egy cicus abban az esetben, ha meglepjük őt egy uborkával a háta mögött.  A vállalkozó szellemű gazdik a videót látva természetesen már szaladtak is tesztelni a látottak hitelességét, a bátrabbak pedig szint úgy videóra vették, megörökítve kis kedvencük váratlan reakcióját. Ezzel a lendülettel lepte el teljes mértékben ma már, mind a videómegosztókat, mind pedig a közösségi oldalakat a furcsának mondható eset. Vajon miért félnek a macskák az uborkától?

A világhálón mindenki szorgalmasan kezdte keresni a választ a kérdésre. Sokan találgattak, sokan tárták ismerőseik elé a saját teóriájukat, de az igazság sokkal egyszerűbb és nyilvánvalóbb mindezeknél. Az állatügyi és az egyéb szakértők is ugyan azt mondták, hogy bár ezen kísérlet felettébb vicces lehet, koránt sem biztonságos,  ezért megkértek mindenkinek inkább ne próbálkozzon vele a továbbiakban, ugyan is a macskák biztonságérzetét jelentősen csökkenti. Visszatérve az okra, a szakértők azt is kijelentették, hogy azért félnek a cicák az uborkától, mert az megtévesztő hatás kelt bennük. Nyugalmi állapotukból kizökkentve hirtelen egy valódi kígyóval, vagy egyéb rájuk nézve veszélyes állattal azonosítják. Ebből kifolyólag tör elő belőlük a videókon is megfigyelhető védelmi reakció.

Ettől függetlenül tehát a kis kedvencek még akár rajonghatnak is az uborkáért, ha arról éppen nem azt gondolják hirtelen, hogy fel akarja őket falni.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.