Egységben a sokféleség.

Kérdések

Miért jó a gránátalma?

Miért jó a gránátalma?

A gránátalma egy mély bordó színű gyümölcs, amelynek belsejében sok mag található: egy átlagos méregtű gránátalmában közel 600 mag található. Azon kívül, hogy ízletesek, nagyon sok előnyös tulajdonsága is van. A gránátalma magja gazdag fitokemikáliákban, amik jótékony hatással vannak az egész szervezetre. Nagy mennyiségű C-, és K-vitamin tartalom: Ebből a két létfontosságú vitaminból nagyon sok található a gránátalmában.

A napi Cvitamin szükségletbevitel 17 százaléka bevihető 100 gramm gránátalma elfogyasztásával. K-vitamin esetében a szükséglet 20 százaléka fedezhető ugyanennyi gyümölccsel. A C-vitamin előnyeiről talán felesleges is szólni, mivel az immunrendszer erősítése mellett hozzájárul az egészséges fogínyhez is, a kollagén-, és elasztin termelődéshez, de megelőzhetőek segítségével a megfázások, az influenza, továbbá felgyorsítja a sebgyógyulást is.

A K-vitamin legfőbb szerepe elsősorban a csontok egészségének megőrzése, azonban még a véralvadásban is fontosnak bizonyul e vitamin. Rendkívül jó hatással van még a szív és érrendszerre is, valamint a magas vérnyomással küzdő betegekre is. További előnyei is vannak még a gránátalmának. Így a gránátalma metabolitjainak köszönhetően javítja a prosztata, a vastagbél és a bél szöveteit az egerek testében, ami igazolja a gyümölcslé vagy a gyümölcsből készült kivonatok hatékonyságát a különböző betegségekkel szemben.

A gránátalma hatékonynak bizonyult a következő betegségekkel szemben: prosztatarák, prosztata megnagyobbodás, cukorbetegség, lymphoma, rhinovírus fertőzés, nátha, oxidatív stressz, atherosclerosis, koszorúér betegségek, agysérülés (csecsemőknél), vesebetegségek.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.