Egységben a sokféleség.

Munkavállalás

Milyen fotóval jelentkezzünk?

Milyen fotóval jelentkezzünk?

Elindulunk a munkaerőpiacra munkát keresni. Beadjuk néhány helyre a pályázatunkat. De azt viszont jó tudni, hogy elsőként a fotót nézik meg a munkáltatók. Mi a helyes, mi illik és mi nem illik? Akad néhány fontos dolog, amit szem előtt kell tartanunk. Néhány tipp, hogy sikeresebbek legyünk, hamarabb találjunk munkát.

Semmiképpen se olyan fotót adjunk be magunkról, amit saját magunk készítettünk otthoni környezetben, vagy a barátaink fotóztak le. Esetleg egy fotóból kivágjuk az arcképünket. Érdemes inkább egy profi fényképészt felkeresni. Az árát mindenképp vissza fogja majd hozni. Jobb hatással lesz a leendő főnökünkre is így, hisz azt sugallja a kép, hogy a munkában is a tökéletességre törekszünk.

Egy évnél régebbi fotót ne használjunk. Ha megváltozott a hajunk színe, lefogytunk vagy meghíztunk, vagy rövid lett a hajunk, mindenképpen készíttessünk új fotót magunkról. Mivel az a cél, hogy a fotón felismerhetőek legyünk.

Legyen megfelelő az öltözékünk. Semelyik munkáltató se kedveli, ha túl kihívóan öltözünk, vagy esetleg nem öltözünk ünnepélyesen. Ha a leendő munkahelyen ünnepélyesen öltöznek, nyakkendő és kosztüm, akkor olyanban fényképeztessük le magunkat. A fontos, hogy ápolt és rendezett benyomást keltsünk, ne pedig kivágott felsőt viseljünk.

Ne sminkeljük magunkat ki feltűnően. Legyünk minél természetesebbek. Nézzünk barátságosan a kamerába, és talán elnyerjük a leendő munkáltatónk bizalmát.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.