Egységben a sokféleség.

Kérdések

Milyen hormonokat szabadít fel a csokoládé fogyasztása?

Milyen hormonokat szabadít fel a csokoládé fogyasztása?

Ha sorra vennénk azokat a finomságokat, melyeknek nemtől és korosztálytól függetlenül nehezen állunk ellent, akkor a csokoládé minden bizonnyal előkelő helyet foglalna el. Az üzletek polcai zsúfolásig tele vannak a különféle márkákkal, ám a legtöbb olyan mennyiségű cukrot tartalmaz, amely rendkívül káros hatással van az egészségre. A cukrot sokan csak fehér méregként tartják számon és ma már egyre többen igyekeznek elkerülni annak fogyasztását. Az édességek ráadásul rendkívül hizlalóak is, így ha nem tudunk ellenállni a finomságoknak, akkor néhány hónap után már jelentős plusz kilókkal rendelkezhetünk. De vajon törvényszerű, hogy le kell mondanunk a csokoládékról, vagy létezik egészséges alternatíva? A cikk összeállításában segítségünkre volt a Csokoládé Webshop.

 

Az édességek rajongói számára jó hír, hogy ma már léteznek olyan hozzáadott cukrot nem tartalmazó márkák, amelyek nem csak kevésbé egészségtelenek, de az ízük is mennyei. Akár az online rendelés kényelmét is kihasználhatjuk annak érdekében, hogy hozzájuthassunk a prémium kategóriás csokoládékhoz, cukorkákhoz, kekszekhez és apró desszertfalatkákhoz. S hogy miért szeretjük annyira az édességeket?  A kakaóban megtalálható anyagok hatására a szervezetünkben a csak „boldogsághormon” névre keresztelt endorfin keletkezik. Az általában akkor van nagy mennyiségben jelen a szervezetben, ha igazán szerelmesek vagyunk. Ugyan a csokoládéba is beleszerethetünk, de az általa kiváltott hatáson túl nem mehetünk el a fenséges ízek mellett sem. Míg az étkezésekkor a különféle ízek harmonikus egységéért rajongunk, addig édesség fogyasztásakor a minőségi csokoládék és egyéb alapanyagok mennyei jellege kerül a fókuszba.

 

Nem véletlen, hogy ajándékozás alkalmával is szívesen döntünk az édességek mellett. Akár egész különleges darabokból álló csomagot is összeválogathatunk, amelynek minden egyes finomsága páratlan élménnyel gazdagítja a megajándékozottat. Olvasás, filmezés mellett éppen úgy szívesen fogyasztjuk a cukormentes édességeket, mint egy kád meleg, habos vízben pihenve, vagy a napi rohanás közben, ha egy kis extra energiára lenne szükségünk. A hozzáadott cukor kiküszöbölésével pedig bűntudat nélkül élvezhetjük az ízeket. Online olyan finomságokhoz is megfizethető áron hozzájuthatunk, amelyekkel az üzletekben nem biztos, hogy találkoznánk.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.