Egységben a sokféleség.

Ingatlan

Milyen színűre fessük a gyerekszobát?

Milyen színűre fessük a gyerekszobát?

Köztudott, hogy a színek hatnak az érzelmeinkre és a szervezetünkre.  Ezért sem árt festés előtt tájékozódni az egyes színek hatásáról, valamint, hogy milyen színeket kedvel a kisgyerek igazán.

A hideg színek, mint például a zöld vagy a kék inkább fiúszobához illenek. A lila vagy a rózsaszín pedig a lányszobákhoz jobban illik. A nagyobb szobákat leginkább pirosra, narancssárgára vagy sárgára festik.

A színeket nem önmagukban alkalmazzuk, hanem több más színnel együtt, és ezáltal érjük el, hogy a szobánk hangulata harmonikus vagy békés lesz. Illetve diszharmonikus. Ezért ügyeljünk arra, hogyha a dísztárgyak színe élénkebb, akkor a háttér színe visszafogottabb színű legyen. A háttéren értsük a függönyt, a járófelületet valamint a mennyezetet és a falakat. Ha viszont a dísztárgyak visszafogottabb, halványabb színűek, akkor viszont a háttérnek kell lennie élénkebbnek.

A piros szín melegséget ad a szobának, viszont nagyon erős szín. Serkenti az anyagcserét és felgyorsítja a légzést. A narancssárga is meleg szín. Megnöveli a szervezet oxigénellátását, és serkenti az agyműködést. Ha lágyabb narancssárgát használunk, az kényelmes és nyugodt légkört teremt. Olyan szobákba ajánlatos használni, ahova sok napfény süt, mivel zárt érzést kelt a szín bennünk. A sárga szín boldogságot idéz elő, és világossá teszi, egy mondjuk sötét szobát. Nagyobbnak érezzük hatására a szobát. Kicsit merész is ez a szín.

A zöld szín elősegíti a nyugalmat, és azt, hogy remekül érezzük magunkat a szobában. Illik fiúszobához és lányszobához egyaránt. A kék szintén nyugtató hatású szín. A kisbaba alvását is elősegítheti. Viszont a sötétkék nem nyugtató hatású, csak a világosabb kék. A lila a lányka szobához illik jobban.

Semleges színek is léteznek. Például a barna, a krém, a csontfehér és a bézs. Mindegyik meleg és nyugtató hatású. Segítenek abban, hogy nagyobb tér hatását keltsük a szobában. A vidámabb színek mellett is igazán jól mutatnak.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.