Egységben a sokféleség.

Ingatlan

Mire figyeljünk a panellakás vásárlásakor – néhány tipp

Mire figyeljünk a panellakás vásárlásakor – néhány tipp

Már régóta keresgélünk panellakást. Nézelődünk az internetes hirdetések között. Sokat meg is tekintettünk, de még egyiket se érezzük a legmegfelelőbbnek. Tovább keressük az igazit, amíg egyszer csak ráakadunk egy olyanra, ami így első látásra a legszimpatikusabb lenne a számunkra. Egy későbbi időpontban újra látogatást ejtünk a lakásban, de akkor más szemmel nézünk körül, akkor már céltudatosan tekintgetünk a kulisszák mögé.

Fontos, hogy megtudjuk az ingatlan tájolását, mikor épült, és hogy milyen a környék. Zajos-e, milyen a környezete, az infrastruktúra milyen, jól megközelíthető-e egyáltalán. Esetleg még tudjuk meg, hogy a szomszédok milyenek.

Járjunk utána, hogy milyen állapotban van a lakás elektromos hálózata, és a vezetékek. Kérdezzük meg az eladótól, ez a legegyszerűbb. Ellenőrizzük még a nyílászárókat, a szigetelést is. Nagy szemekkel nézzük meg a falakat, nincs-e valahol repedés, vizesedés.

Majd kérdezzünk rá, hogy mennyi a közös költség, mennyiből jön ki a havi rezsi, ebből mennyire kell számítani a különböző számlákra. Jó, ha előre tudjuk, mikre számíthatunk majd. Érdemes még rákérdezni, hogy a panelházban terveznek-e később felújítást, valamint van-e az emeletes háznak valamilyen tartozása, mert nem szeretnénk úgy járni, hogy hirtelen kikapcsolják a meleg vizet.

Csak akkor nem érdemes megvásárolni a lakást, ha nem tetszik valami, mondjuk az eladóval van valami kis bibi, nem szimpatikus, túl hamar szeretné a pénzt például. Vagy a lakás egyszerűen nem megfelelő a számunkra.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.