Egységben a sokféleség.

Műszaki

Mire figyeljünk laptop vásárlásnál

Mire figyeljünk laptop vásárlásnál

Lassan lejár az asztali PC-k ideje. 2007-től kezdődően több hordozható laptopot, notebookot adnak el évente mint PC-t. El kell döntenünk, hogy a laptopot játékra, vagy pedig munkára akarjuk majd használni. Ha elsősorban a laptopot videószerkesztésre, játékra, vagy esetleg a nappaliba multimédiás célokra szánjuk akkor nem igazán jó választás.

Mivel a laptopok egyik nagy hátránya a kevés USB csatlakozó és a méretek is korlátozottak, ezért a bővítési lehetőségek is korlátozottak. Gépházon belül szintén alig van helyünk fejlesztésre, ezért jól át kell gondolnunk, hogy mire költjük a pénzünket. Inkább most költsünk néhány tízezer forinttal többet, minthogy később derüljön ki, hogy túl kicsi a memória vagy éppen a 3D teljesítmény nem elég.

Amennyiben a laptopot munkára szeretnénk használni, elsősorban otthon, és emellett gyakran magunkkal is visszük, mindenféleképpen olyan típust kell megvásárolni, amelyhez dokkoló egység is tartozik. A dokkoló azért jó, mert ha úton vagyunk, akkor is bármikor csatlakozni tudunk az otthoni hardverekhez, vagy éppen azokról leválni.

A dokkoló segítségével a laptop aksija is feltöltődik a munka közben. A kijelző mérete bármekkora lehet. A laptop kijelzők általában TN+film panelesek, így a kontrasztarány növeléséhez és a színek élénkítéséhez a gyártók legtöbbször a CrystalBrite bevonatot használják. A bevonat tükröződő hatása miatt az üzletemberek másfajta kijelzőjű készüléket vásároljanak.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.