Egységben a sokféleség.

Otthon

Mit érdemes termeszteni a kertben?

Mit érdemes termeszteni a kertben?

Rendkívül hasznos időtöltésnek számít napjainkban a kertészkedés. A kertben töltött időnek ugyanis minden perce aranyat ér. Körül veszi magát az ember a természettel, a madarakkal, az állatokkal, miközben testét átmozgatja, lelkét pedig felfrissíti. A mai világban aki terület ügyileg megteheti, annak feltétlenül érdemes élni ezzel a kedvező lehetőséggel. Az amit saját magunk gondozunk,termelünk, majd takarítunk be frissen és üdén, az garantáltan össze nem hasonlítható a hiper/szuper marketekben vásárolt termékekkel, mind ízben, mind állagban, mind pedig minőségben, de jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon, még is mit érdemes termeszteni a kertben?

Természetesen, erre az lenne a legcélravezetőbb válasz, hogy “mindent”, de ez minden bizonnyal kivitelezhetetlen lenne. Először azt érdemes letisztázni magunkban, hogy mekkora helyet szeretnénk elkeríteni a várva várt kertnek. Amint ezzel megvagyunk, gondoljuk át mi az amit igazán szeretünk, mi az amit a legtöbbször felhasználunk ételeink során (gyümölcs,zöldség,esetleg kedvenc fűszer). Javaslom, hogy írjuk fel egy papírra például a 10 kedvencünket. Végül, de nem utolsó sorban vesse össze a 10 kiválasztottat egy friss és aktuális piaci-vagy bolti árlistával, amik az interneten elérhetőek. Az összevetés után azokat érdemes fent hagyni a listán, amik a legtöbbe kerülnek, tehát jelenleg a legértékesebbek, így ezekre már nem kell többé pénzt áldoznunk, mivel megtudjuk termeszteni saját magunknak, otthon, kényelmesen, a kis kertben.

Mi az amit a legkevésbé éri meg termeszteni? Az internetes és való életbeli statisztikák alapján a leginkább feleslegesen helyet foglaló dolog a kertben a krumpli és a sárgarépa. Ugyan is ezekhez juthatunk hozzá mind a piacokon, mind pedig az áruházakban a lehető legolcsóbb áron általánosságban jó minőséggel társítva.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.