Egységben a sokféleség.

Munkavállalás

Néhány gyakori hiba, mely a munkahelyünkbe is kerülhet

Néhány gyakori hiba, mely a munkahelyünkbe is kerülhet

Nagy a munkanélküliség, valamint válság is van, ezért becsüljük meg a munkahelyünket. Ha kihozzuk magunkból a legjobbakat, máris sokat tettünk azért, hogy megmaradjon az állásunk. Ha viszont nem érdekel a munkánk, akkor elkövethetünk olyan apróbb vagy nagyobb hibákat, amik veszélyeztetik a jövőnket, vagyis dobogós helyezést kaphatunk a leépítéskor.

Ne legyünk túlságosan viccesek a munkahelyen, mert azt hihetik, hogy félvállról vesszük az egészet, és nem érdekel minket semmi. Persze legyünk vidámak, de csak akkor, amikor a helyzet megkívánja.

Az egyik legnagyobb hiba, ha nem megfelelő öltözékben megyünk dolgozni. Sokat elárul az emberről az öltözéke. A legtöbb munkahelynek megvan a saját elvárt viselete. Figyeljünk erre.

Lustasággal sem megyünk sokra. Mindig az utolsó pillanatban érkezni a munkahelyre nem a legbölcsebb dolog. Ha pedig kapunk egy feladatot nem szabad úgy állni hozzá, mintha a fogunkat húznák. A főnökök nem szeretik az ilyen hozzáállást.

Ne telefonáljunk túl sokat a munkahelyen, nem nézik jó szemmel. Az ügyeinket próbáljuk munkaidő után elintézni. Valamint ne lessük folyton a mobilt, hátha üzeneteket kapunk. Főleg akkor ne, amikor megbeszélés van, vagy valami fontos munka. Előtte inkább szóljunk, hogy fontos üzenetet várunk, és néha rápillantunk a képernyőre vagy a mobilunkra.

Ha izgulósabbak vagyunk, próbáljuk nem kimutatni, amikor az idegesség gyötör minket. Nem túl bizalomgerjesztő a feletteseink számára, hogy örökké izgulunk, főleg, ha velük beszélünk. Maradjunk nyugodtak, lélegezzünk mélyen és lassan, és egy idő után eltűnik ez az izgalom. Főleg, ha nincs is rá okunk.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.