Egységben a sokféleség.

Műszaki

Néhány ötlet, hogyan óvjuk meg kedvenc járművünket a téli hidegben

Néhány ötlet, hogyan óvjuk meg kedvenc járművünket a téli hidegben

December van, szinte itt a tél. Ha még nem tettük meg, téliesítsük traktorunkat, hogy hosszabb élete lehessen. Elég sok traktor dízelmotorral működik, ezért nem mindegy, hogyan tároljuk az ilyen típusú motorokat. De ha benzinnel megy, akkor is általában ugyanazt kell tennünk.

A dízellel működő traktorok rendkívül megbízhatóak. Szükség van néhány általános karbantartásra, ha hosszabb ideig nem használjuk kedvencünket, mondjuk a hosszú téli hónapokban.

Ha mégis használjuk a traktorunkat, akkor tanácsos váltani egy könnyebb motorolajra a téli hónapokban. Mivel kevesebb az ellenállása, és lehetővé teszi a motor gyorsabb pörgését, és ez által hamarabb indul a járművünk. Esetleg olvassuk el a használati útmutatót az olajról, amit a téli hónapokról írnak.

Rendkívül fontos, hogy az akkumulátor folyamatosan fel legyen töltve. Amelyek nincsenek rendesen feltöltve, azok könnyebben meghibásodnak. Valamint étert ne használjunk. A traktor kis motorja nem tudja felhasználni az étert. Maradandó károsodást okozhat a motorban.

Ha beindítjuk a traktorunkat, várjunk néhány percet, inkább csak simán járassuk a motort, hogy kellően felmelegedjen az olaj. Csak így képes megfelelően működni a kerti kedvencünk.

Mivel szeretnénk hosszabb élettartamot biztosítani a traktorunknak, nem árt tisztában lenni, hogyan működik a különböző évszakokban. Milyen bánásmódot igényel. Persze egy traktor nem ember, nem is állat, de, hogy tovább szolgálja az embert, a gazdáját, külön figyelmet igényel.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.