Egységben a sokféleség.

EU - Magyarország

Nyelvtanulás fontossága, melyek a legelterjedtebbek?

Nyelvtanulás fontossága, melyek a legelterjedtebbek?

A rendszerváltás előtt egyedül az orosz volt amit kötelezően tanulni kellett. Az önálló nyelvtanulás forradalmát az Európai Unióhoz való csatlakozás robbantotta be a köztudatba. Mivel most már mindenki szabadon vándorolhat a tagországokban, így érdemes legalább egy külföldi nyelvet beszélni.

Magyarországon az angol , a német és a francia nyelv ami általában választható az általános iskolákban és a középiskolákban. Természetesen ahogyan jut felfelé a tanuló a létrán, főiskolán már szakirányosan tud nyelvet választani. Orvostudományok esetében például a latin a kötelező.

Fontos azonban tudni, hogy a nyelvtanulás nem csak annyit jelent, hogy valaki szépen bemagolja a szavakat és a nyelvtani részt. Ahhoz , hogy szépen választékosan tudjon beszélni egy másik nép nyelvén, ismerni kell az irodalmukat, kultúrájukat valamint mindennapos szokásaikat.

A mostani kutatások rávilágították arra a világot, hogy minél korábbi életkorban kezdi el tanulni valaki az idegen nyelvet, annál jobban rögzül. Ezért már sok óvodában van erre hetente akár többször is tanfolyam gyerekeknek.

Akinek ez kimaradt az iskolás éveiből vagy csak bővíteni szeretné tudását, már levelezőn is elvégezhetőek gyorstalpaló tanfolyamok. Ezek rendszerint nem drágák és csak egyszer kell megjelenni, amikor vizsgázik. A nyelvvizsgák két részből állnak : egy szóbeli és egy írásbeli teszten kell megfelelni.

2015 legismertebb nyelvei Magyarországon:

  • angol
  • német
  • francia
  • spanyol
  • orosz

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.