Egységben a sokféleség.

Utazás

Remek kirándulóhelyek télen is

Remek kirándulóhelyek télen is

Télen is kirándulhatunk kedvünkre. Léteznek helyek, melyeket érdemes felkeresnünk, hisz télen is nagyon szépek.

A Nagy Hideg-hegyre érdemes ellátogatni, mely a Börzsönyben található. Télen remek túraközpont például. Jókat túrázhatunk, ha szeretünk sétálni. Felmehetünk a hegy csúcsára is, amely 864 méter magas. Csodás onnan a látvány.

Visegrád is népszerű kirándulóhely, nemcsak télen, hanem az év minden hónapjában. A Dunakanyarban fekvő helynek csodás és egyedülálló szépséggel rendelkezik. Eltúrázhatunk a Fellegvárhoz, mely ilyenkor télen is nyitva tart, kivéve ha rossz időjárási körülmények vannak.

A Mátrában található az Ilona-völgy, nagyon friss, harapni való a levegője. Ha csendre és friss levegőre vágyunk, látogassunk el oda mindenképp. A látvány is magáért beszél. Az Ilona-völgyi vízesés gyönyörű látvány, mely 10 méteres magasságból zúdul alá. Télen viszont befagy a vízesés, és egyedülálló csodaszép fotókat lehet a jégszoborrá dermedt vízesésről készíteni.

A Fátyol-vízesés is nagyon szép Szilvásváradon. Minden évszakban remek látványt nyújt. És ilyenkor télen kevesebben is látogatják, nincs nagy embertömeg, se kocsisor. Ha a nagy hidegben is meglátogatjuk e helyet, akkor, ha szerencsénk is lesz, a befagyott Szalajka-vízesésben gyönyörködhetünk.

Ugorjunk egyet a Cseszneki várhoz, mely a Bakony egyik csodás részén fekszik. Győr és Zírc között található. A vár a tatárjárás után építtetett, majd az Esterházy grófok a 18. században barokk kastéllyá alakították át, de egy földrengés és utána egy tűzvészben a romok a 16. századi állapotot tükrözik.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.