Egységben a sokféleség.

Oktatás

Tanulni csak okosan avagy a vizsgaidőszak átvészelése

Tanulni csak okosan avagy a vizsgaidőszak átvészelése

Vizsgázunk, és ezért sokat tanulunk, de fáradtak vagyunk. Vajon mit kellene tennünk, hogy épséggel átvészeljük ezt az időszakot is?

Ilyenkor nem érdemes fogyókúrázni, ugyanis a stressz már eleve fogyaszt. Együnk meg tanulás közben egy tábla csokoládét, válasszunk minél magasabb kalóriatartalmút. Vagy esetleg mentolos csoki, szőlőcukor is nagyon jó választás lehet.

Igyunk kávét, de maximum napi 3 pohárkával, különben megárt az egészségnek. Kólát is ihatunk, de csak fél litert ajánlatos naponta, és emellett sok-sok vizet, mivel a kóla szárítja a szervezetet.

Szakítsuk meg a tanulást néha-néha egy kis rövid ideig tartó sporttal, például futással. De ha nagyon elfáradtunk, aludhatunk is egy keveset, de ne vigyük túlzásba.

Elég monoton a folyamatos tanulás. Törjük meg, például fogmosással, hajmosással, vagy menjünk ki kicsit a szabadba sétálni, hisz a friss levegő jót tesz az agynak. Beszélgessünk esetleg a család többi tagjával, kutyázzunk, macskázzunk. Mindegy mit csinálunk, csak utána ha visszaülünk tanulni, akkor talán jobban fogunk haladni. Óránként, másfél óránként tartsunk ilyen kis szüneteket. Vagy amikor úgy érezzük, hogy elfáradtunk.

Kapcsoljunk ki minden zavaró alkalmazást, játékot a számítógépünkön, amiről úgy gondoljuk, hogy csak elvonna minket a tanulástól. Nem lenne értelme közben másra is figyelni, mással is foglalkozni, például beszélgetni az ismerősökkel, mert csak elterelnék a figyelmünket. Talán még a telefonunkat is kikapcsolhatnánk.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.