Egységben a sokféleség.

Otthon

Teraszburkolat: fából vagy fahatású anyagból érdemes?

Teraszburkolat: fából vagy fahatású anyagból érdemes?

A terasz felújítására rendszerint a tavaszi kertépítéssel egyidejűleg szokott sor kerülni, de ha nyár végére hagytuk volna a teendőt, akkor sincs semmi veszve. A kert képével szorosan összefüggő terasz kapcsán nem mindegy, milyen növényekre, kerti világításra esik a választás, de a homlokzat kialakítása is éppen olyan fontos, mint a padlólap körültekintő megválasztása. Természetes, hogy mindannyian időtálló minőséget szeretnénk kapni a pénzünkért, és fontosnak tartjuk a megjelenést is.

 

Ugyan kétségtelen, hogy a fa alapanyag használata számos esetben kitűnő választás, de kültéri padlólap esetén nem feltétlenül van ez így. A ma már egyre többek által választott WPC deck teraszburkolat ráhelyezhető a korábbi burkolatra, így nem kell bajlódni annak eltávolításával. Sokak számára szempont a takarékosság, s a fahatású burkolóanyag e tekintetben is kiválóan teljesít. Mivel az elemek egyszerűen egymásba pattinthatóak, így akár saját magunk, szakember igénybevétele nélkül is lerakhatjuk azt.

 

Míg a fa teraszburkolat folyamatos odafigyelést, ápolást és karbantartást követel meg élő-jellege miatt, addig a fahatást keltő alapanyaggal ilyen szempontból nem kell törődni. Egyszerűen tisztítható, és anyagából adódóan ellenáll az időjárás viszontagságainak, a hónak, a víznek és ezekkel összefüggésben a rothadásnak, penészesedésnek. Ez kétségkívül nagy előnye a fával szemben, melyen igencsak nyomot hagy az idő vasfoga. Mielőtt azonban azt gondolnánk, hogy egy mesterséges anyagról van szó esetében, érdemes tudni, hogy újrahasznosított alapanyagból készül, így a környezetbarát termékek kedvelői számára is garantáltan megfelelőnek bizonyul.

 

Ha kültéri burkolásról van szó, akkor kiemelt jelentőséggel bír a biztonság, ugyanis télen, a csúszós felületek igencsak balesetveszélyesek tudnak lenni. A fahatású teraszburkolat ennek kapcsán is bizonyította már megbízhatóságát, ugyanis csúszásmentes kialakítással rendelkezik, így nem fordulhat elő, hogy egy óvatlan mozdulatnál, vagy az ónos eső következtében a földön landolnánk. S ha ez még nem lett volna elég érv, akkor mindig ott van a kreativitás lehetősége. A többféle színben kapható burkolatokat ízlésünk és egyéni elképzelésünk szerint fektethetjük le, ezzel stílusos végeredményt teremtve. Ne feledje, nyár végén, vagy a vénasszonyok nyarának verőfényes napsütésében sem késő az otthont övező környezetet szépítgetni.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.