Egységben a sokféleség.

Utazás

Tihanyi levendula fesztivál 2015 – illatos nyári mezők

Tihanyi levendula fesztivál 2015 – illatos nyári mezők

Hazánk egyik legkedveltebb idegenforgalmi régiója, a Balaton és környéke, idén is várja a turistákat. A főszezonnak számító nyári  hónapokban évről-évre rengetegen keresik fel a tó üdülővárosait, s közülük kiemelt szerep jut Tihanynak. Nem csak a Balatonra nyíló páratlan látvány miatt érdemes azonban mellette dönteni, hanem a június közepétől megrendezésre kerülő Tihanyi Levendula Fesztivál okánál fogva is.

A levendula Tihany életében mindig is különös jelentőséggel bírt, hiszen a végeláthatatlan levendulamezők pazar színvilágukkal pompás látnivalóként számontartottak. A levendula felhasználási lehetőségei is rendkívül széles körűek, a levendula aratás pedig igazán különleges és izgalmas program minden korosztály számára. 

Szálláskérés.hu információi szerint idén június 13-tól  július 5-ig lesz érdemes szobát foglalni erre az időpontra. Az eseményen lehetőség adódik kipróbálni a levendula aratást, mégpedig a tihanyi bekötőút melletti levendula-ültetvényen. A saját kezűleg szedett levendula emlékként szolgál a balatoni pihenésről, és a szedés remek program a család számára. A levendula szedése kizárólag a helyszínen kapható arató táskába lehetséges. 

Ha éppen ebben az időszakban nem tud elszabadulni munkahelyéről, a nyár más heteiben is lehetősége nyílik bepillantani a levendula felhasználásának folyamatába, mégpedig a Levendula Ház Látogatóközpontban. Itt megismerheti a levendula lepárlás folyamatát, de kézműves foglalkozáson is részt vehet. Tihany idén is számos programmal várja mindazokat, akik a tó környékén képzelik el a pihenést, és a történelmi-vallási nevezetességgel is rendelkező helyszín mellett tennék le voksukat.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.