Egységben a sokféleség.

Utazás

Utazási ötletek a családnak – babával, kisgyerekkel

Utazási ötletek a családnak – babával, kisgyerekkel

Utazni szeretünk, főleg nyáron a legjobb. De télen is van számtalan lehetőség, ha kikapcsolódásra vágyik a család. Viszont néhány dolgot figyelembe kell vennünk, főleg, ha baba is van a családban.

Autóval a legcélszerűbb útnak indulni, mivel akkor nem függünk mástól, és a kisbaba is kényelmesebben utazhat. De itt nagyon fontos, hogy legalább 5-6 hónapos legyen a baba, ha esetleg hosszabb útra indulunk. Többször kell megállni az autóval a baba miatt. De érdemes elutazni, mivel jót tesz majd neki is a friss téli levegő, és a nagyobb gyerek is kimozoghatja majd magát. Repülővel csak akkor érdemes utazni, ha messzebb, megyünk, esetleg meleg, egzotikusabb helyre.

Utazáshoz vigyük a gyerek kedvenc játékait, és egy ideig azokkal próbáljuk lekötni a figyelmét. Persze ezt 5-6 órás úton elég nehéz folyamatosan csinálni. Ezért, ha sokszor utazunk, próbáljuk elmagyarázni a gyereknek, hogy idővel ők saját magukat foglalják majd le.

Ha több napra megyünk valahova, akkor nagyon figyelmesen válasszuk ki a téli szállást. Több dologra is figyeljünk, például arra, hogy van-e bent fűtés, lehet-e játszani a házban, valamint valóban bababarát-e az a szállás.

A téli programok is olyanok legyenek, hogy ne unatkozzon a gyerek. Legyen hóemberépítés, szánkózás, hógolyózás, persze ha van hó. Ha meg nincs, akkor nagy séta, túrázás, focizás esetleg. Valamint figyeljünk, hogy a szállás közelében legyen valamilyen fürdési lehetőség, hisz azt is szeretik a gyerekek.    

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.