Egységben a sokféleség.

Műszaki

Villanyvezetékek praktikus cseréje

Villanyvezetékek praktikus cseréje

Gyakran lecsapódó biztosítékok vagy felmelegedő konnektorok hívhatják fel a figyelmünket arra, hogy bizony a lakás elektromos vezetékeit fel kell újítani, ki kell cserélni. A régi lakásokban alumíniumból készültek a fali vezetékek többnyire, de ezek használatát már meg sem engedik a mai szabványok.

A hálózatot a legtöbb régi lakásban még kis teljesítményű fogyasztókra tervezték, ezért okoz gondot, amikor több áramot szeretnénk egyszerre használni, például elektromos tűzhelyet vagy mosógépet, esetleg mosogatógépet. Ezek olyan készülékek, melyek sok áramot használnak fel. De ekkor még meg sem említettük a régi elektromos vezetékek legnagyobb kockázatát, a tűzveszélyt.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy már egy ötven-hatvan éves házban is érdemes kicseréltetni az elektromos vezetékeket, de az ennél régebbiekben lévőket pláne. Ha az elektromos hálózat cseréje a falak vésésével jár, még akkor is érdemes. Persze ez elég kellemetlen, és macerás is, hisz sok a munka vele, hangos is, valamint a pénztárcánk sínyli meg a legjobban. De megéri, mert biztonságosabb lesz az otthonunk, kevésbé tűzveszélyes.

Előfordulnak olyan esetek, amikor a vezetékeket a falon kívül, úgynevezett műanyag csatornában vezetik végig. Ez a megoldás azonban nem elfogadható esztétikailag. Bár léteznek kiskapuk, amikor is a munkálatok után tapétázzuk le a falat, és akkor ezeket a falon kívül vezetett kábelcsatornákat remekül el lehet rejteni a kíváncsi szemek elől.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.