Egységben a sokféleség.

Biztonság

A gyalogos közlekedés veszélyei, mire kell figyelni

A gyalogos közlekedés veszélyei, mire kell figyelni

Sokszor közlekedünk gyalogosként a városban. Ilyenkor nem nagyon figyelünk, hisz gondoljuk, figyeljenek az autósok. Pedig ez nem igaz, nekünk, gyalogosoknak is kell figyelnünk. A gyalogosok a legvédtelenebb szereplői a közúti közlekedésnek, a statisztikák szerint, különösen a téli évszakokban.

Sajnos sokszor igaz, hogy a baleseteket elszenvedő gyalogosok nem tettek meg mindent a saját biztonságuk érdekében. Pedig leginkább a legvédtelenebb közlekedőknek kellene betartania a szabályokat, a saját érdekükben. Mivel életveszélyes lehet a felelőtlen és figyelmetlen közlekedés. Leginkább télen.

Az évszak velejárója az eső, a hó, hóviharok, a köd, a rövid nappalok, a korai sötétedés, a reggeli késői világosodás, a csúszós utak, és persze a gyakran sötét ruhás gyalogosok, akik beleolvadnak a környezetbe.

Előfordul sokszor, hogy a bátrabbak átmennek vasúti átjárón a piros jelzés ellenére, de a kerékpárosok is. Ez elég életveszélyes mutatvány. Vajon megéri kockázatot vállalni?

A járművezetőknek is jobban kell figyelniük, különösen a téli évszakokban. Mivel hirtelen úttestre léphetnek a gyalogosok, és őket valahogy ki kell kerülni. De, vajon van-e elég helyük a kikerülésre? Nem fog-e egy másik balesetet okozni? Nagyon-nagyon szükséges figyelni, mind az autóvezetőknek és mind a gyalog közlekedőknek. Ha már nem figyel oda az ember, akár csak egy másodpercre sem, roppant könnyen megtörténhet a baj, ami senkinek nem okoz örömet.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.