Egységben a sokféleség.

Esemény

A Nemzeti Vágta 2014-ben

A Nemzeti Vágta 2014-ben

A Nemzeti Vágta a magyar tradíciókra épülő nagyszabású, történelmi hangulatú lovasverseny, mely egyszerre hagyományteremtő és hagyományőrző, országos kulturális esemény. A vágtán szeptember 19-21. között Budapesten, a Hősök tere körül, a magyar települések által nevezett lovak és lovasok mérkőznek meg, ehhez méltó látványos és emelkedett körülmények között. Az esemény évről évre több hazai és külföldi látogatót vonz.

A hét évvel ezelőtti elképzelés mára már hagyománnyá ért. Igazi kuriózum a nemzetközi rendezvények között, a rendhagyó helyszínével. Nincs még egy olyan frekventált turisztikai látványosság, mint a Hősök tere, amely helyet adna egy ilyen lovas eseménynek. Valamint Budapesten nincs még egy olyan fesztivál, ahol több száz települést mozgatna meg, és közel száz településnek adna bemutatkozási lehetőséget a Főváros szívében.

A fesztivál idejére a vidéket felhozzák a Fővárosba és egy kis Magyarországot varázsolnak az Andrássy úti Vágta Korzóra. A lovasok a Hősök terén felépített egyedi versenypályán 12 előfutamban mérik majd össze tudásukat. Előfutamonként 6 lovas fog versenyezni egymással. Az első két helyet megszerző jut majd tovább a másnapi öt középfutamba. Itt már csak az első helyet elérő jut tovább.

A vasárnapi mindent eldöntő finálénak így öt résztvevője lesz. Idén is megrendezik az OTP Bank jótékonysági sztárfutamot, ahol Pintér Tibor, Kaszás Géza, Homonnay Zsolt, valamint Buch Tibor száll nyeregbe a győzelemért.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.