Egységben a sokféleség.

Műszaki

A számítógép tisztítása otthon

A számítógép tisztítása otthon

Győződjünk meg róla, hogy a számítógép nem kap áramot. A számítógép házat helyezzük egy stabil helyre, pl. asztalra, ahol mindenhonnan jól
hozzáférhetünk. Lecsavarozzuk / lecsavarjuk a gépház oldalait. Ha rég nem volt a számítógép takarítva, ne lepődjünk meg, ha az oldallap lecsúsztatásakor felszabadul kosz.

Az oldallapot semmiképp se erőltessük, nem szükséges feszegetni, előfordulhat, hogy nehezebben jön le, de vigyázzunk, hogy ne deformálódjon el, mivel a deformálódott oldallapot igen nehéz visszahelyezni. (számítógépházanként az oldallapok rögzítése más és más). Felületi takarítás: Óvatosan a fej nélküli porszívócsővel elkezdjük a számítógép belsejét kiszívni, nagyon figyeljünk arra, hogy porszívózás közben ha véletlenül hozzá is érünk valamihez, ne törjön le semmi, ha valamilyen kábel ki is húzódik, óvatosan helyezzük vissza a helyére.

Ventilátorok tisztítása: egy számítógépben alapvetően több ventilátor található: egy a tápban, egy a processzor hűtéseként, s találhatók még egyéb hűtések is, ha szükség van rá. Táp tisztítás: Tapasztalatlanoknak csak a külső tisztítást javasolt. Processzor tisztítás: tapasztalatlanoknak nem ajánlatos a processzor hűtő leemelését, csupán a külső takarítást, mivel egyes hűtők visszahelyezése igen nehézkes, s ha a hűtő lábai letörnek, a hűtő nem helyezhető vissza megfelelően.

Ilyenkor a gép akár le is éghet! Egyéb ventilátorok tisztítása: rendszerhűtőket, ventilátorokat a kikészített sima fülpiszkálók, ecset segítségével lehet letisztítani, óvatos mozdulatokkal, de semmiképpen se vízzel.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.