Egységben a sokféleség.

Nyugdíj

Amikor minden nap számít

Amikor minden nap számít

Az öregedés az élet velejárója. A mai kor embere sajnos csak arra tud gondolni, hogy az öregkor tele van mindenféle betegséggel. Pedig ez nem szükségszerű. Idős korban is élhet az ember egészséges és boldog életet.

Az időskor a szervezet öregsége és elhasználódása miatt gyakran jár betegséggel. Mely betegségek a környezet káros hatásainak következtében alakulnak ki, vagy pedig a szervezet betegségei miatt. A testsúly csökkenése vagy növekedése is szinte mindig bekövetkezik.

A folyadékbevitelre is nagyon figyelni kell, mivel könnyebben felborulhat, kiszáradás fenyegetheti az időseket. Hamarabb lehet agyvérzést kapni valamint szívizominfarktus veszélye is fennáll éppen ez miatt. Inni kell mindig, amikor nem is érzi magát szomjasnak az ember, akkor is, hogy megelőzze ezeket és még számos más betegséget is.

A fertőzésekkel szembeni ellenállás sem olyan, mint fiatalabb korban. Hamarabb elkaphat egy kisebb fertőzést is. A tüdőgyulladás is nagy veszély forrása, mivel egy megfázás után is bekövetkezhet.

Éppen ezekért nagyon fontos a megfelelő táplálkozás, és folyadékbevitel. Ha eddig nem is figyelt magára, most pótolhatja még. Sétáljon sokat a friss levegőn, főleg, amikor napsütéses enyhe az idő. De a friss hóban is igazán remek egy laza sétát tenni. Mozogjon, ne csak üljön a tévé előtt. Tegye magát hasznossá, ne adja át magát a depressziónak.  Hallgasson zenét, és próbáljon pozitív dolgokra gondolni.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.