Egységben a sokféleség.

Autóipar

Autóvásárlás Magyarországon. Lehetőségek és a vásárlás menete

Autóvásárlás Magyarországon. Lehetőségek és a vásárlás menete

Aki autót akar vásárolni egy hatalmas döntést hoz. Egyrészt eléggé megterhelő anyagilag, másrészt innentől kezdve jobban kell figyelnie az utakon is az emberekre mert időbe telik mire hozzászokik az új járműhöz.

Új autó vásárlásánál nem javasolt gépjárműhöz értő segítsége. Ennek van a legegyszerűbb menete, hiszen csak be kell sétálni a márkaboltba rámutatni egy autóra és megegyezni a fizetés módjáról. Ez történhet készpénzben, kártyával vagy hitel igénylésével (ez helyben egy pár perces hitelbírálat után lehetséges ) .

Viszont ha használt autót szeretne vásárolni, akkor célszerű egy olyan embert magával vinni aki lehetőleg egy autószerelő. Amennyiben ez a lehetőség nem áll fent, akkor meg kell beszélni az eladóval, hogy előleg letétele után szeretné elvinni egy autószerelőhöz aki elvégez egy gyors állapotfelmérést.

Amennyiben megfelelő a gépjármű állapota, már csak ki kell fizetni az összeget az előző tulajdonosnak, megírni az adásvételi szerződést , majd elkérni a törzskönyvet és a forgalmi engedélyt is. A hivatalban ki kell kérni az eredetiségvizsgálat igazolását és ezekkel a papírokkal már indulhat is megkötni a kötelező felelősségbiztosítást.

A legolcsóbb használt autók:

  1. Renault Clio 1990 évjárat jó állapot friss műszaki 150.000 Ft átlagban
  2. Opel Corsa 1999 évjárat jó állapot friss műszaki 350.000 Ft átlagban
  3. Audi A4 Avant 1.9 TDI jó állapot friss műszaki 550.000 Ft átlagban

 

A felsorolt négykerekűek csak tájékoztató jellegűek nem minősülnek ajánlatnak.

 

 

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.