Egységben a sokféleség.

Autóipar

Az autók melyik alkatrészénél fordul elő leggyakrabban meghibásodás?

Az autók melyik alkatrészénél fordul elő leggyakrabban meghibásodás?

Ahogy azt a cím is méltán tükrözi, nem az idegtépő és teljesen váratlanul bekövetkező, úgynevezett “szporadikus” (ritkán előforduló) hibákról lesz szó, hanem a leggyakoribb meghibásodásokról az autók alkatrészénél. Természetesen pontos adatokkal nehéz lenne szolgálni, ugyan is köztudott, hogy ahány típus, márka felsorolható az autók esetében, majdnem annyi fajta gyakori probléma is. Nyilván, mint minden másnál, itt is előfordulnak kimondottan az adott márkára jellemző gondok, de ezen felül gyakorta számít még a kocsinknak a kora, illetve az, hogy mennyit is törődünk/foglalkozunk vele. Egy elhanyagolt jármű, amire nem szánunk se időt, se pedig pénzt, az nyilván nagyobb eséllyel fog terhet akasztani a nyakunkba, mint az amelyikkel eleget foglalkozunk. Ez utóbbi hozzáállás minden bizonnyal megfogja hálálni a törődést.

Minden kitétel ellenére, az internetes statisztikákat felcsapva, könnyedén rálehet találni, hogy általánosságba véve még is melyik alkatrészeknél fordul elő a leggyakrabban meghibásodás. Ha ön is kíváncsi rá, akkor most márkát, típust, kort félre téve, az alábbi összeállítás alapján könnyedén meggyőződhet róla:

1. Első helyen mi lenne más, mint a jármű elektronikája. (pl. akkumulátor, stb.)

2. Második helyen szerepel az önindító. (pl. gyertya meghibásodás)

3. A harmadik helyet kapta a motor. (pl. túl melegedés)

4. Az összeállítás vége fele következnek a kerekek.

5. Végül pedig a kormány.

5+1. (Plusz egyként, viszont itt már a kort is figyelembe véve találkozhatunk nagyrészt az “öregebb” és ápolatlan járműveknél elő fordulva a féltengely meghibásodásával)

A tanulság tehát: érdemes mindig észben tartani, hogy ezeknél az alkatrészeknél lép fel leggyakrabban a gond forrása. Velük találkozhat majd a leggyakrabban, amennyiben probléma lép fel az autójával kapcsolatban.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.