Egységben a sokféleség.

Nyugdíj

Az egyéni nyugdíjszámla bevezetése 2014-ben

Az egyéni nyugdíjszámla bevezetése 2014-ben

Az egyéni nyugdíjszámlákon vezetik számunkra az általunk befizetett járulékokat, ezért bármikor meg tudjuk tekintheti, hogy január 1 óta mennyit fizettük be az egyéni nyugdíjszámlánkra. Erre az Országos Nyugdíj biztosítási Főigazgatóság biztosít lehetőséget, természetesen, hogy ezt meg lehessen tekinteni rendelkezni kell egy ügyfélkapus hozzáféréssel, ezáltal a társadalombiztosítási egyéni nyugdíjszámlán nyilvántartott ránk vonatkozó adatokat meg tudjuk tekintheti belépés után.

Az egyéni nyugdíjszámla és hasznos is. Az egyén számla tartalmát 1997. évi LXXXI. törvény (a társadalombiztosítási nyugellátásról) 96/A. §-a mondja ki. 2012. december 31-ét követő időszakban a nyugdíjjárulék összegére vonatkozó adatokat ezidáig a NAV szolgáltatta a nyilvántartáshoz. Ebbe a nyilvántartásba tudtunk betekinteni, valamint hiteles másolatot is kérhetünk róla, eben az esetben ez költség és illetékmentes eljárás volt.

Ha ebben a nyilvántartásban szereplő adatok nem megfelelőek, abban az esetben a lakóhelyünk szerinti nyugdíj igazgatósághoz tudunk fordulni. Ez azért lesz hasznos mivel már sokan rádöbbentek arra, hogy a nyugdíjból nem lehet boldogulni idősebb korban. Az egyéni nyugdíjszámlák terén olyan rendszer szeretnének kialakítani, amelyben megtekinthetőek lesznek az eddig felhalmozott járulékok.

Az elkövetkezendő időkben számítani kell majd olyan törvénymódosításokra, amik az egyéni nyugdíjszámlák helyzetét fogja rendezni és szabályozni. Az egyéni nyugdíjszámla ezáltal az egyéni egészségügyi befizetések számlájához fog hasonlítani, ehhez a kormánynak informatikailag kell felkészülnie, mivel adathalmazról van szó, amit rendbe kell szedni.

hozzászólások

Hozzászólások

Szóljon hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

©2019 Euvonal.hu – Euvonal. Minden jog fenntartva.